Yüksekovalı Balıkçılardan Kazma Kürekli Balık Avı
HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin balıkçıları, Nehil Çayı'nın yüzeyindeki buzu kazma kürekle kırıp suya bıraktıkları ağlarla balık avlıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle, Yüksekova'da birçok gölet, akarsu ve dere buz tuttu. İlçede Zap Suyu'nu besleyen en büyük akarsulardan Nehil Çayı'nın yüzeyi de buzla kaplandı. Suüstü köyünde balıkçılık yapan vatandaşlar da soğuk havaya rağmen çayda geleneksel yöntemler kullanarak balık avcılığı yapmaya başladı. Sabah erken saatlerde Nehil Çayı'nın bulunduğu alana gelen balıkçılar, kalınlığı 40 santimetreye ulaşan buz tabakasını kazma kürekle kırarak ağlarını suya bırakıyor.Bir süre bekledikten sonra ağı çeken balıkçılar, avladıkları alabalık ve sazanları satarak ailelerini geçindiriyor. Balıkçılardan Mehmet Doru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avcılık için sabah erken saatlerde ovanın içinden geçen çaya gelerek, buzu kırdıklarını anlattı.Dondurucu soğukların kendilerini zorladığını belirten Doru, şunları kaydetti:'Burada hayat çok zor. Soğuk havada insanların evden çıkması çok zor. Biz de köyümüzün yanından geçen bu akarsuda her yıl balık avlıyoruz. Çok zor ama zevkli oluyor. Buzları kırarken zorlanıyoruz. Bazen tehlikeli de oluyor ama ailemizi geçindirmek için bunu yapıyoruz.'Seyhan Çirk de kalın buz tabakasını kırdıktan sonra ava başladıklarını belirterek, 'Ağa takılan balıkları buzun altından çıkarıyoruz. Her birimiz günde 20-30 kilogram balık avlıyoruz. Hava çok soğuk, bunu da fırsata çevirmek istiyoruz. Avladığımız balıkları hem tüketiyoruz hem de satıyoruz.' diye konuştu.
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ Depreminde Hayatını Kaybedenleri Andı
ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren vatandaşları andığını dile getirdi.Bakan Kurum, sosyal medyadan Elazığ depremine ilişkin paylaşımda bulundu.Depreme ilişkin görüntülerle deprem sonrası yapılan konutların görüntülerinin de yer aldığı videolu paylaşımda, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Kurum, 'Geçen bir yılda yaraları sarmak için milletimizle el birliği içinde var gücümüzle çalıştık. Yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, inşa ettiğimiz konutları Elazığlı kardeşlerimize teslim edeceğiz.' ifadesini kullandı.
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı
SAKARYA (AA) - Diyarbakır'da uğradığı saldırıda beraberindeki 5 silah arkadaşıyla şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 20'nci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.Şehidin kabri başında düzenlenen törene, ablası Sabahat Arslan, kız kardeşi Gülsüm Özgen'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, siyasi partilerin temsilcileri ve bazı vatandaşlar katıldı.Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Okkan'ın öz geçmişi okundu.Kaymakam Acır, törende yaptığı konuşmada, Okkan'ın şehit edilişinin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen milletin kalbinde yaşadığını söyledi.Okkan'ın halkın dertleriyle dertlendiğini, sevinciyle sevindiğini ve her zaman bir meşale gibi insanlara ışık ve sıcaklık sunduğunu vurgulayan Acır, 'Meslek hayatı boyunca görevini büyük başarıyla sürdürmüş, bu başarısını milletin gönlüne taht kurarak perçinlemiştir. Bir ülkenin tarihinde bu gibi devlet adamlarının yeri müstesnadır. Ali Gaffar Okkan, aradan yüz yıllar geçse bile cesareti, sevgi dolu yüreği ve terörle mücadelesiyle anılmaya devam edecektir. Aziz şehidimizi, onunla şehit olan polis memurlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.' dedi.Ali Gaffar Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, kabre karanfiller bırakıldı'Ondan aldığımız bayrağı dalgalandırmayı sürdüreceğiz'İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Okkan'ın, görev yaptığı Kars ve Diyarbakır'da sevgi selinin çok büyük boyutlara ulaştığını belirterek, 'Bugün pandemi olmasına ve ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen burada toplanan kalabalık da bunun nişanesidir. Ali Gaffar Okkan müdürümüz, bu kucaklaşmadan ötürü terör örgütlerinin hedefi haline gelmişti. Acımasızca yapmış oldukları suikast, ona duyulan nefretin adeta bir dışavurumuydu.' diye konuştu.Yaşananların, aynı zamanda Türk polisinin terörle mücadelede ne kadar azimli ve kararlı olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:'Devletimizin bekası, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlık timsali bayrağımızın özgürce dalgalanmaya devam etmesi için her daim şer ve terör odaklarıyla mücadeleye varız, buna kararlıyız. Bu mücadelemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet yaşaması için her daim sürecek. Salgın nedeniyle aramızda olamayan müdürümüzün devre arkadaşlarının da manevi desteğini yüreğimizde hissediyoruz. Müdürümüz kalbimizde yaşayacak. Ondan aldığımız bayrağı dalgalandırmayı sürdüreceğiz.'
Sigara Parası Yüzünden Kardeşini Öldürdü!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde istediği sigara parasını vermeyen annesini bıçakla kovalayan Volkan Şafak, araya giren kardeşi Yasin Şafak'ı ekmek bıçağıyla öldürdü.
Tipi Nedeniyle Kapanan Kağızman-Ağrı Kara Yolu Açıldı
KARS (AA) - Kars'ta etkili olan tipi dolayısıyla kapanan Kağızman-Ağrı kara yolu açıldı. Bölgede kar yağışının ardından devam eden tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.Kar ve tipinin etkisini sürdürdüğü Kağızman-Ağrı kara yolunun Cumaçayı köyü mevkisi kapandı. Bölgede çalışma yürüten Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolu açarak mahsur kalan araçları kurtardı.Ekipler, bölgedeki çalışmasını sürdürüyor.
Marmara Denizi'nde Ulaşıma Lodos Engeli
TEKİRDAĞ (AA) - Marmara Denizi'nde sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren lodos, deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor.Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 13 şilep ve tanker, Tekirdağ sahiline demirledi. Lodos, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Etkili rüzgar nedeniyle balıkçılar bugün denize açılamadı.Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, hava normale dönene kadar balıkçıların denize açılmayacağı belirtti.
Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Elazığ Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Kabirlerini Ziyaret Etti
ELAZIĞ (AA) - Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden bazı vatandaşların mezarlarını ziyaret etti.Altan, Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya ve Türk Kızılay gönüllüleriyle depremde Sivrice ilçesine bağlı Gezin köyünde 6 katlı Mavi Göl Apartmanı'nda hayatını kaybeden Kızılay gönüllüsü Miraç (13) ve annesi Pınar Dişli (41) ile Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Sitesi'nde hayatını kaybeden anne Fatma (31) ve oğlu Doruk Abbas Yıldız'ın (2) Asri Mezarlık'taki kabrine ziyarette bulundu ve dua etti.Altan, yaptığı açıklamada, bir yıl önce Elazığ'da büyük bir deprem yaşandığını, depremin Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'ın bazı ilçelerini de etkilediğini anımsatarak, 'Depremde 41 kardeşimiz canını kaybetti. Allah onların hepsine gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin. Temennimiz depremlerden ibret alınması ve hem yaşanacak yerlerimizin korunaklı hale getirilmesi hem de insanlarımızın daha duyarlı olması.' ifadelerini kullandı.
Sancaktepe'de Fabrika Yangını
İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de bir fabrikada çıkan yangın, hasara yol açtı.Eyüpsultan Mahallesi Sandalcı Sokak'ta bulunan iş makineleri ve kompresor üretimi yapan fabrikada yangın çıktı.Elektrik parlamasından başladığı öne sürülen yangın nedeniyle, önce fabrika bahçesinde park halinde bulunan bir minibüs alev aldı.Daha sonra büyüyerek fabrikaya sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.Yangında minibüs tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken farikada hasar oluştu.
Sakarya'da Dere Yatağındaki Bataklığa Saplanan Cipte Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde suların çekilmesiyle dere yatağında oluşan bataklığa saplanan cipte mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.İş adamı Ali Sabancı'nın oğlu Emrecan Sabancı, 3 arkadaşıyla gezmek için gittikleri Sapanca'da, 34 ES 640 plakalı cipinin Ünlüce Mahallesi'ndeki Sarp Deresi'nde bataklığa saplanması sonucu mahsur kaldı.Sabancı ve arkadaşlarının yardım istemesi üzerine bölgeye, polis ve AFAD ekipleri yönlendirildi.Ekiplerin gelmesiyle cipten çıkarılan 4 kişi, başka bir araçla kaldıkları otele gönderildi.Dere yatağına saplanan cip ise traktör yardımıyla dere yatağından çıkarıldı.Emrecan Sabancı'nın, navigasyonun yanlış yönlendirmesi sonucu aracıyla dere yatağına girdiği öğrenildi.
Samsun-Ankara Kara Yolunda Tırlardan Dökülen Suni Gübreleri Vatandaşlar Topluyor
SAMSUN (AA) - Samsun'da limandan yükledikleri suni gübre ile yola çıkan tırlardan, Samsun-Ankara kara yolunda ilerlerken rüzgarın da etkisiyle yol kenarlarına gübre dökülüyor.Vatandaşlar, yol kenarlarında biriken gübreleri kendi bahçelerinde kullanmak için topluyor.Yolda süpürge ile topladığı gübreleri el arabası ile taşıyan Kemal Köksal (48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bu aylarda Samsun limanından gübre sevkiyatı olduğunu ve gübrelerin yola döküldüğünü belirtti.Yola dökülen gübreleri toplayarak Kavak'taki köyüne götürdüğünü söyleyen Köksal, 'Gübreyi bağda, bahçede ve ekinlerde kullanıyorum. Kasaların aralıklarından ve kasaların üstünü örtmediklerinden dolayı yola dökülüyor. Ziyan olmaması için değerlendiriyoruz. Biz toplamasak yağmur suyuna karışıp israf olacak.' dedi. Yolun kenarında kar görüntüsü oluşturan gübreler yolculuk yapan vatandaşların da dikkatini çekiyor.
Adana'da 13 Düzensiz Göçmen Yakalandı
ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde durdurulan şehirlerarası yolcu otobüsünde, Afganistan uyruklu 13 düzensiz göçmen yakalandı.Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Öğretmenler Bulvarı'nda Batman-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünü durdurdu.Ekipler, otobüsün şoför dinlenme bölümünde 13 Afganistanlı buldu.Ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlenen düzensiz göçmenleri otobüsle taşıyan ve organizatör oldukları değerlendirilen Y.C. ve İ.D. gözaltına alındı, otobüse el konuldu.Düzensiz göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Tokat'ta Bir Hafta Önce Kaybolan Alzaymır Hastasını Arama Çalışmaları Sürüyor
TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde kaybolan alzaymır hastasını arama çalışmaları 7. gününde devam ediyor.Çimerözü köyünde bir hafta önce evden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen 78 yaşındaki alzaymır hastası Mustafa Duman'ı kendi çabalarıyla bulamayan yakınları güvelik güçlerine başvurdu.Köyde yapılan aramalardan sonuç alınamayınca AFAD ekiplerinden yardım istendi.AFAD ve polis ekipleri, Samsun, Tokat, Sivas ANDA Arama Kurtarma gönüllüleri, ilçenin birçok noktasında Duman'ı aradı.Şimdiye kadar aramalarda herhangi bir ize rastlanamadı. Ekipler, arama çalışmalarını sürdürüyor.
Eyüpsultan'da Metruk Gecekondu Yangını
İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan'da metruk bir gecekonduda çıkan yangın söndürüldü.Alınan bilgiye göre, Karadolap Mahallesi'ndeki metruk bir gecekonduda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.