Görüş Bildir
Haberler
Zihinsel Sağlığını Korumanı Sağlayacak 10 İpucu

etiket Zihinsel Sağlığını Korumanı Sağlayacak 10 İpucu

Radlands
11.12.2023 - 17:48

Her şey o kadar hızlı yaşanıyor ve bizi tüketiyor ki, hal böyle olunca mental sağlığımızı korumakta güçlük çekiyoruz. Bu yüzden bu içerikte sana zihinsel sağlığını koruman için birkaç tavsiyede bulunacağız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her ne kadar rutinimize bir türlü ekleyemesek de egzersiz yapmak çoook önemli!

Her yeni güne egzersiz yaparak başlamak birçok açıdan sana çok iyi gelir. Ama baktın ki bunu yapmak sana zor geliyor, en azından haftada birkaç gün de olsa basit hareketlerle egzersiz yapmaya çalış.

2. Tek başına egzersiz yapmak yetmez. Sağlıklı beslenme de şart!

Vitaminler, antioksidanlar ve Omega-3 yağ asitleri ile yalnızca vücuduna değil, aynı zamanda mental sağlığına da katkı yapmış olursun. Dengeli ve besleyici bir diyet programı için yeme alışkanlıklarını değiştirebilirsin.

3. Gece boyunca TikTok izlemek istediğini biliyoruz... Ama uyuman da gerek!

Yalnızca uzuuun bir uyku çekmek yetmez, aynı zamanda bu uykunun kaliteli olmasını da sağlamak gerekir. Bunun için de ışıksız, sessiz bir oda lazım. Çünkü uykusuz kaldığımızda hem gün içinde bitkin hissederiz, hem de duygusal dengemiz bozulur.

4. Biraz durup kendi nefesine odaklanmak için yogayı da deneyebilirsin!

Yoga yapmak, kendi nefesine odaklanabilmeni sağlar. Bu da anksiyete gibi problemlerle başa çıkma konusunda sana yardımcı olur. Stres yönetimi için yoga yapmak çok etkili!

5. Arkadaşlarınla bol bol görüş, konuş... Sana çok iyi gelecek!

Sevdiklerimizle birlikte olmak mental açıdan çok daha iyi hissetmemizi sağlar. Çünkü onlarla konuştuğumuzda kafamızda kurduğumuz her türlü şeyi çözümleyebilir, kendimizi çok daha iyi hissedebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ama her zaman çevrende birilerini bulamayabilirsin. O yüzden tek başına vakit geçirebileceğin hobiler de bulmalısın!

Boş kaldığın anlarda telefon ekranına bakarak vakit geçirmek yerine yeni bir enstrüman çalmayı deneyebilir, uygulamalardan dil öğrenmeye vakit ayırabilir veya ilgini çeken bir kitabı okuyabilirsin.

7. Sana iyi gelen bir günlük rutin oluşturmak da çook etkili olacaktır!

Sabahları erken kalkmak, gün içinde verimli vakit geçirmek için günü planlamak ve ardından iyi bir uyku çekmek günlük rutininin çerçevesini oluşturabilir. Bunu sağlamak için en güzel şekilde içini sen doldurabilirsin.

8. Gerektiğinde "Hayır!" demeyi ve sınırlarını kendi lehine olacak şekilde çizmen önemli!

Karşındakini kırmamak için her şeye evet diyenlerden misin? Bunu kendi mental sağlığın için bırakman şart! Gerektiğinde kendi iyiliğini düşünüp insanlara hayır demeyi öğrenmen lazım. Bunun sana çok iyi geleceğini göreceksin!

9. Doğada vakit geçirerek özüne dönmek de bir başka yöntem!

Piknik yapmak, uzun yürüyüşlere çıkmak veya sevdiklerinle birlikte doğada vakit geçirmek... Bunların hepsi sana o kadar iyi gelecek ki, eve döndüğünde kafan resetlenmiş gibi hissedeceksin!

10. Ve tabii ki telefonunun ekranına bakmayı biraz daha azaltmalısın!

Birçoğumuzun en yakın arkadaşı telefonu. Her ne kadar onun sayesinde her şeyi hızlıca öğrenebiliyor olsak da çok fazla vakit geçirdiğimizde mental sağlığımıza pek de iyi gelmediği aşikar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
6
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın