Görüş Bildir
Haberler
Zarrab İçin İki Kez Nota Verilmiş: 'Sağlık Durumunun İyi Olduğu Bilgisi Ulaştı'

etiket Zarrab İçin İki Kez Nota Verilmiş: 'Sağlık Durumunun İyi Olduğu Bilgisi Ulaştı'

Emre Ordu
15.11.2017 - 23:54 Son Güncelleme: 16.11.2017 - 17:12

Dışişleri Bakanlığı, avukatının 5 gündür haber alamıyoruz dediği Reza Zarrab hakkında bilgi almak için ABD'ye yazılı nota vermişti. Konuya ilişkin bugün açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ 'ABD'den sözlü cevap geldi' ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise avukatlarının Zarrab'a ulaşamadığı bilgisinin basına yansımasının ardından ABD'ye bilgi almak için nota verdiklerini ancak yanıt verilmemesi üzerine dün notanın yinelendiğini söyledi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bekir Bozdağ: 'Zarrab'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır'

Bekir Bozdağ: 'Zarrab'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır'

Bozdağ'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

'Rıza Sarraf bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Birkaç gündür basında Rıza Sarraf’dan haber alınamadığı yönünde haberler çıktı. Avukatı da bu yönde açıklama yaptı. Bunun üzerine Türk Hükümeti ABD’ye nota vermiştir, vatandaşımızın durumu hakkında bilgi almak için. Bazı çevreler bu notayı çarpıtıyor. Nota aslında bir diplomatik yazışma usulüdür. Bizden de bilgi almak istediklerinde başka ülkeler nota veriyorlar. Nota diplomatik yazışma usulüdür ve yapılan da budur. ABD'den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir, Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır.'

"Henüz ikinci günde nota verdik, ses çıkmadı"

"Henüz ikinci günde nota verdik, ses çıkmadı"

Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili bilgi almak için ABD'ye verilen yazılı notayla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan geldi. Avukatlarının Zarrab'a ulaşamadığı bilgisinin basına yansımasının ardından daha ikinci günde ABD'ye yazılı nota verdiklerini belirten Çavuşoğlu, 'Bu bizim vatandaşımızdır ve böyle haberler var, bunun durumu nedir. Aradan 3-4 gün geçti. ABD’den herhangi bir ses çıkmadı. Dün itibarıyla arkadaşlarımız tekrar bir notayla, ‘Biz şu tarihli bir notayla sorduk ama sizden dönüş olmadı' diye sordu. Dün hem Adalet Bakanlığından hem de ABD Dışişleri Bakanlığından Büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok.’ diye genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur' diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

Türk Dışişleri, ABD'ye yazılı nota verip ABD'yi dolandırma, İran'a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama ve ABD bankalarını dolandırma suçlamaları yöneltilen Reza Zarrab hakkında bilgi istemişti. 

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu, internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisini yalanladı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Zarrab'ın, "federal hapishanede tutukluluk halinin sürdüğü" bildirilmişti.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada,  Zarrab'ın, "federal hapishanede tutukluluk halinin sürdüğü" bildirilmişti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Federal Hapishaneler Bürosu kayıtlarında 11 Kasım'da serbest bırakıldığı bilgisinin doğru olmadığını belirten başsavcılık kaynakları, Zarrab'ın jürili yargılamanın başlayacağı 27 Kasım öncesinde, bugün yapılacak son ön duruşması olduğunu, yargılamanın da belirlenen tarihte yapılacağını kaydetmişti.

Türkiye'nin notası sosyal medyada da geniş yankı buldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
119
49
19
19
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Askeri icin nota vermeye gotu yemeyen devlet, iranli bir pic icin hemen devreye giriyor, geberdiginizi gozlerimizle goruruz umarim.

Volkan Gülümser

Konuşmadan gebermesinde :)

barakbaba

Askerlerimizin başına çuval geçirildiği zaman "müzik notası mı?" diyordu hacı ama göt sıkışınca Rıza için nota veriyorlar..! Anlaşılan işin sonunda Noirega o... Devamını Gör

Vertenyan

Vay be bundan yıllar önce Türk askerlerinin başına çuval geçirilip kelepçelendiği o olaydan sonra 'devlet büyüklerimiz'(!) Amerika'ya nota verilmesi hakkında... Devamını Gör