Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'da İnternet Korsanları Yüzlerce Kişinin Bilgilerini Yayınlandı

Avustralya'da İnternet Korsanları Yüzlerce Kişinin Bilgilerini Yayınlandı

Avustralya’nın en büyük sağlık sigortası firması Medibank’tan 9.7 milyon müşterinin kişisel verilerini çalan internet korsanları, istedikleri fidye hesaplarına yatmayınca verilerin küçük bir bölümünü oluşturan yüzlerce kişinin bilgilerini internet üzerinden yayınladı. Avustralya Federal Polisi (AFP) bugün yaptığı açıklamada “Daha fazla suç faaliyetini tespit etmek için gizli teknikler de dahil olmak üzere derhal önlemler almıştır” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.7 milyon kişinin kişisel verisi çalındı

9.7 milyon kişinin kişisel verisi çalındı

Bilgisayar korsanları, fidye yazılımla Avustralya’nın en büyük sağlık sigortası firması Medibank’tan geçen ay 9.7 milyon müşterinin kişisel verilerini çalmış ve karşılığında fidye istemişti. Fidye ödenmeyince korsanlar verilerin küçük bir bölümü olan yüzlerce kişinin sağlık ve kişisel verilerini internet üzerinden yayınladı.

Avustralya Federal Polisi'nden açıklama geldi

Avustralya Federal Polisi'nden açıklama geldi

Avustralya Federal Polisi (AFP) bugün yaptığı açıklamada verileri henüz yayınlanmamış milyonlarca kişinin kişisel verilerini korumak için Muhafız Operasyonu’nu genişlettiğini belirterek “AFP, karanlık ağda (dark web) endişe verici ve çok kişisel bilgilerin yayınlandığının farkındadır ve daha fazla suç faaliyetini tespit etmek için gizli teknikler de dahil olmak üzere derhal önlemler almıştır” denildi.

10 yıla kadar hapis cezası var

10 yıla kadar hapis cezası var

Çalınan kişisel verilerin satın alınmasının ve satılmasının 10 yıla kadar hapis cezası içeren bir suç olduğunu belirten polis, yine kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili başka bir operasyonda FBI gibi Five Eyes Emniyet Teşkilatı ortaklarıyla birlikte çalıştığını ifade etti. Five Eyes ortaklığı ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkeleri arasında istihbarat ve polis gücü ortaklığıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Yayınla belki biri yanlışlıkla hesabıma 737384738283736 dolar yatırır. Eş dost gider BİM’den gönlümüzce alışveriş yaparız

Ferdi Çelik

Ya sana teker feda olsun be abi,tekerle ne uğraşalım sıfır tekerleği olan araba alırım sana