Görüş Bildir
Haberler
Yüz İfadesinde Burnun Önemi

Yüz İfadesinde Burnun Önemi

selcuk gun
06.04.2014 - 18:57 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 19:20

Yüz İfadesinde Burnun Önemi

Birçok kişi ilk tanışma anında insanların kendilerini soğuk, sinirli ya da ulaşılması zor bulduğunu hisseder. Aslında siz ne kadar cana yakın ve kolay anlaşılabilir bir kişilik olsanız da yeni tanıştığınız kişiler sizi ilk olarak dış görünüşünüze göre yargılarlar. Burun estetik cerrahisi Türk halkı tarafından burun küçültme ameliyatı olarak bilinse de, aslında yüzün karakterini yeniden belirleyen ve kimi zaman sadece küçük degisiklikler yapılarak kişinin yüz ifadesini pozitif etkileyen bir ameliyattır.

Burun estetik ameliyatı ile pozitif sonuç elde edebilmek için öncelikle sorunun doğru tanımlanması ve detaylı bir yüz analizi ile yüzün karakterinin belirlenerek ameliyat öncesi planlamanın en ince ayrıntısına kadar yapılması gereklidir. Burnun kemerli oluşu her zaman bu kemerin törpülenmesini gerektirmemekle birlikte kimi zaman ise sadece ufak bir törpüleme yüzün ifadesine pozitif etki katabilmektedir.

Burun ucunun dudakla yaptıgı açı ne kadar düşükse, yani burun ucu ne kadar aşağıya bakıyor ve uzun ise, ifade de o oranda sertleşir. Özellikle erkeklerde, burun dudak açısının düşüklüğü sinirli görünüme yol açmaktadır. Bir çok erkek burun estetiği ameliyatında, burun sırt kısmındaki kemerin torpülenmesi yerine sadece burun ucunda yapılacak küçük degisiklikler sorunu çözebilmektedir. Bayanlarda ise pozitif etki burun sırtındaki sert ifadeye neden olan kemer törpülenerek elde edilebilir. Erkeklerde burun sırtının yüksek oluşu güçlü ifadeye neden olurken kadınlar da ise sert görüntüye yol açar.

Tüm bunların yanında yüzdeki asimetrik bozukluklar ve burun, alın, çene ve yanak oranlarının uyumsuzluğu ameliyat sonrasındaki başarılı sonucu etkileyen önemli ayrıntılardır. Bu nedenle yüz analizi aşamasında doktorunuzun gözlemlediği ve sorunun çözümü icin size önerebileceği ek uygulamalar kimi zaman burun ameliyatınızın başarısını etkileyen temel faktörler olabilmektedir. Örneğin çene ya da alnınız burnunuza göre geride ise sadece burnunuzun ameliyat edilmesi burnunuzu ve yüzünüzü güzelleştirmek yerine oranları daha da bozup ameliyatlı burun görüntüsüne yol açabilir. Yüzümüzdeki çıkıntılı bölgelerin birbiri ile uyum icinde olması doğal bir ahenk sağlayacak ve bizimle yeni tanışan insanların ameliyat oldugumuzu anlamalarını engelleyecektir.

Unutmayın, yüzünüz kartvizitinizdir ve ameliyat olmadan önce, olabilecek tüm değişimler ve istekleriniz konusunda doktorunuzla ayrıntılı olarak konuşmalı ve olumlu ameliyat sonucuna ulaşabilmek icin bu işin profosyoneli olan doktorunuza kulak vermelisiniz

Kaynak: http://www.kulakburunbogaz.com/yuz-if...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın