Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışına Çıkarken Hangi Sigortalar Yapılır? Sigorta Yapmak Zorunlu mu?

Yurt Dışına Çıkarken Hangi Sigortalar Yapılır? Sigorta Yapmak Zorunlu mu?

Radlands
27.05.2023 - 18:02

Yurt dışına çıkarken vize alman gereken bir ülkeye gidiyorsan çoğu ülke seyahat sağlık sigortası yaptırmanı talep eder. Bu ve bunun gibi zorunlu ya da isteğe bağlı sigortalar neler gelin içeriğimizde bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

Bu sigorta, ülke içinden yurt dışına çıkış yapacak kişileri, yolculukları süresince çeşitli hastalıklara ve kazalara karşı koruyan sigorta türüdür. Bu sigorta, ayakta ve yatarak tıbbi tedaviyi, tıbbi bilgiyi ve tıbbi sebeplerle nakli ve cenaze naklini kapsar.

Öğrenci Seyahat Sağlık Sigortası

Bu sigorta, yurt dışında öğrencilik dönemin boyunca başına gelebilecek acil durumlar (hastalık, bagaj kaybı vb) için seni teminat altına alarak, kendini güvende hissetmeni sağlar.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası zorunlu mu?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerin zorunlu tuttuğu ve vize başvurularında konsolosluk tarafından talep edilen evraklardır yani bu ülkelerde vize için sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Dolayısıyla vize başvurusu yaparken seyahat tarihlerin arasında geçerli bir seyahat sağlık sigortası poliçenin bulunması gerekir.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası kapsamı nedir?

Seyahat sigortası; kaza ya da ani rahatsızlanma durumunda tedavi masraflarını karşılarken aynı zamanda sağlık ve cenaze nakli masraflarını da öder. Sağlık sorunu yaşandığında tedavin bitip taburcu olduktan sonra evine dönme masrafın da seyahat sigortan kapsamında olur.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası sağlık teminat tutarı ne kadar?

ABD, Kanada ve Japonya için 50,000 USD, diğer ülkeler için 30,000 Euro’dur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olası bir aksaklıkta sigorta için ödenen primler geri alınabilir mi?

Yurt dışı seyahat sigortası için prim ödemesi hesaplanırken seyahat edeceğin ülke, kalacağın süre, poliçe teminatın gibi farklı etkenler göz önüne alınır. Vize başvurunun olumsuz sonuçlanması ya da seyahatinizin gerçekleşmemesi durumlarında eğer hala Türkiye gümrüğünden çıkmadıysan seyahatin için ödediğin sigorta primini talep ederek geri alabilirsin.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası nasıl yapılır?

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası nasıl yapılır?

Seyahat sağlık sigortanı direkt olarak sigorta şirketlerinin çağrı merkezi ile iletişime geçerek veya web siteler üzerinden online başvuru formunu doldurarak satın alabilirsin. Seyahat sağlık sigortasının imzalı ve kaşeli hâli vize işlemlerinde istendiği için kargo yolu ile iletilmesini talep edebilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın