Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Hızlı Kameralar ile Hapşırmalar Yakalanırsa

Yüksek Hızlı Kameralar ile Hapşırmalar Yakalanırsa

İçeriğin Devamı Aşağıda

MIT'nin hassas midelere pek iyi gelmeyecek olan yeni araştırması, hapşırmaya yeni bir açıdan bakıyor. Üniversitedeki araştırmacılar, 100 sağlıklı gönüllünün hapşırırken yüksek hızda kameralar ile fotoğrafını çektiler. Görünen o ki, hapşırdığımızda ağzımızdan çıkan sıvı sprey şeklinde değil, bir bütün halinde yayılıyor. Daha sonra bir balon gibi patlıyor ve bu parçalar bildiğimiz üzere sağa sola yayılıyor.

Bu araştırma aslında oldukça büyük bir öneme sahip çünkü bu sayede, araştırmacılar hava yoluyla yayılan hastalıkları daha iyi anlayabilecek. MIT Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarı ve Sıvı Dinamikleri bölüm başkanı Lydia Bourouiba 'Sıvının parçalanma ve dağılma sürecini anlamak oldukça önemli. Parçalanma fiziği bize damlacıkların büyüklüğünü ve yayılma alt aralık tahminini söylüyor. ' diyor.

Bu Bourouiba'nın bulaşıcı hastalıklarla yaptığı ilk araştırma da değil. Daha önce yaptığı araştırması, öksürme ve hapşırmanın, mukus baloncuklarına göre 200 kat daha uzağa yayıldığını göstermişti. Bourouiba, 'Gördüğümüz şey oldukça şaşırtıcıydı. Biz solunum yolundan oldukça fazla damlacık gelmesini beklemiştik. Ancak görünen o ki durum bambaşka. Bu sonuç bizim hastalık yayılmasına dair çalışmalarımızı geliştirmemiz için iyi bir temel oluşturdu.' diyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/11/sn...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylüldeçay

İnsanlar biraz hijyenik olsa, kimse hastalanmaz.