Görüş Bildir
Haberler
Yollarda Gördüğümüz Tırların Ağırlıkları İşte Böyle Ölçülüyor: 60 Tonluk Kantar Nedir? Ne İşe Yarar?

Yollarda Gördüğümüz Tırların Ağırlıkları İşte Böyle Ölçülüyor: 60 Tonluk Kantar Nedir? Ne İşe Yarar?

Araçların kendi ağırlıkları yanında bir de taşıyabilecekleri belli bir ağırlık vardır.  Bu değerin aşılması halinde araç yolculuk sırasında bazı tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Kontrolün kaybedilmesi, kazalar nedeni ile can ve mal kayıpları bu tehlikeler arasında sayılabilir. Tır kantarları işte tam bu noktada tehlikeleri azaltmak için kullanılır. Tır kantarları tırın tekeri altına konularak ölçüm yapar. Aracın ağırlığını kontrol eder. Bu şekilde ağırlık ihlallerinin önüne geçerek oluşacak tehlikelerde önlenmiş olur. Tır kantarları aracın bulunduğu yüzeye uyguladığı ağırlığı ölçerek sonuca ulaşır.

Tır kantarının iki farklı parçaya sahiptir. Birincisi alüminyumdan yapılmış hassas platformdur. Bu platform aracın altına yerleştirilerek ölçüm yapılır. Diğeri ise indikatördür. İndikatör ise aracın altına yerleştirilen platform sayesinde ölçülen verileri kaydeder. İndikatör aldığı verileri kg cinsinden göstermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tır Kantarlarının Kullanım Alanları

Tır Kantarlarının Kullanım Alanları

Kalite kontrol, depolama, üretim, nakliye, ticari tartım uygulamalarında kullanılan tır kantarları firmalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Tır kantarı kurulumuna da dikkat etmek oldukça önemlidir. Tır kantarı kalibrasyonu alanında uzman kişiler ve adı duyulmuş üreticilerle çalışmak da diğer bir önemli noktadır. Bant kantar, tır kantarı ve tüm kantar çeşitlerinin kurulumu ve kalibrasyonunda deneyimli çalışanları ile sizin için çalışır. Tır kantarlarında ölçülebilecek ağırlık aks kantarlarına göre farklılık göstermektedir. 60 tonluk tır kantarı uzun araçların taşıyabileceği maksimum yükü bölebilir. Bu yüzden birçok alanda tercih edilir.

Bu kantarlar 60 tona kadar olan ağırlıkları ölçerek doğru sonuçları kısa sürede verme özelliğine sahiptir. (60 ton kantar). Kantar seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle tercih edilen aks kantarı veya araç kantarının doğru sonuçlar vermesi gerekir. Bu sıradan bir durum gibi görünse de aslında yanlış bir ölçüm sonucunda oluşabilecek tehlikeler göz ardı edilemez. O nedenle kantar seçiminde öncelik doğru sonuçlar vermesidir. Piyasaya sürülen kantarların bu sebepten dolayı öncelikle  gerekli ölçümler ve kontroller yapılarak satışa sunulmalıdır.

60 Ton Kantar Çalışma Mantığı

60 Ton Kantar Çalışma Mantığı

60 ton kapasiteli kantar, yüksek tonajlı araçların ağırlığını ölçmek için kullanılan bir alet veya sistemdir. Bu kantar, 60 ton ve üzeri ağırlıklı araçların ağırlığını ölçebilecek kapasiteye sahiptir. Kantar, araçta bulunan yükün ağırlığını ölçmek için ağır araçların lastiklerine yüklenir ve lastiklerin ağırlığını ölçerek araçta bulunan yükü tespit eder. Ölçülen ağırlık, genellikle bir LCD ekran veya mekanik göstergede görüntülenir veya bir bilgi işlem sistemine kaydedilir. 60 ton kapasiteli kantar, ağır araçların yük taşıma kapasitesi ile karşılaştırılarak, araçta bulunan yükün taşıma kapasitesi içinde olup olmadığı kontrol edilir.

Neden 60 Ton Kantar?

Neden 60 Ton Kantar?
  • Ölçüm hassasiyeti: 60 ton tır kantarı, elektronik sensörler veya mekanik kantar mekanizmaları kullanılarak yapılan ölçümler sayesinde, ağır araçların ağırlığını çok yüksek hassasiyette ölçer. Bu, ağır araçların taşıma kapasitesine uygun bir şekilde yüklenmesini ve doğru vergi mükellefinin belirlenmesini sağlar.

  • Güvenilirlik: Tuna Tartı markası, kantar üretiminde yılların deneyimi ve uzmanlığı ile bilinir. Bu, 80 ton tır kantarının güvenilir ölçümler yapabilecek bir ürün olduğu anlamına gelir.

  • Kolay kullanım: 60 ton tır kantarı, kullanımı kolay ve pratiktir.

  • Düşük bakım seçeneği: 60 ton tır kantarı, düşük bakım gerektirir ve uzun ömürlüdür. Bu, kantarın kullanımı sırasında maliyetlerin düşük olmasını sağlar ve aynı zamanda işletmeniz için daha az zaman harcamanızı gerektirir.

Daha Fazla Bilgi: 60 Ton Kantar

Bant Kantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Bant Kantarı Nedir? Ne İşe Yarar?
Bant Kantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Bant kantarı ağırlık ölçüm sistemlerinden biridir. Hareketli konveyör sistemlerin üzerindeki nesneleri tartar. Daha çok madencilik alanında kullanılır. Bant kantarı yük hücresi prensibiyle çalışır. Çıkarılan maden bandın üzerine yerleştirilir. Bandın üzerinde hareket halindeyken ağırlığı ölçülür. Bu sayede zaman kaybetmeden madenin ağırlığı ölçülür ve doğru, etkili bir sonuca ulaşılır. Bant kantarları kullanılmadan önce gerekli işlemlerin, kalibrasyonun yapıldığından emin olunmalıdır. Ölçüm dengelerinin iyi ayarlanması doğru ölçüm demektir ve sonucun doğru çıkmasında önemlidir. Eğer gerekli kalibrasyon yapılmazsa ölçüm yanlış çıkar ve üretim, tedarik aşamasında ciddi sıkıntılara sebep olabilir.

Doğrulama İşlemi Neden Önemlidir?

Doğrulama İşlemi Neden Önemlidir?

Sıkça doğrulama gerektiren aletler sınıfında olan bant kantarları haftada 1-2 kez doğrulama ve düzeltme gerektirir. Bu doğrulama gerçek malzeme geçişi ile sağlanır. Her ne kadar özenle kalibrasyon yapılsa da sonuç olarak çıkan bilgiler yanlış olabilmektedir. Bunun da bazı sebepleri vardır. Bu sebepler sürtünme, hatalı yükleme, tambur çapı, zamanla mesafelerin değişmesi, hızı yanlış okuma gibi sebepler olabilir. Kalibrasyon sonrası düzeltme katsayısı bulunarak yanlış sonuçların çıkmasındaki neden çözülebilir.

Ağırlık asarak, gerçek malzeme ile ve zincir kullanılarak düzeltme katsayısı bulma işlemleri yapılabilir. Ayrıca bant kantarları üzerindeki ruloların seçimi de ağırlık ölçümü sonuçları için oldukça önemlidir. Kullanılacak rulolar iç yapı ve tip olarak ayni olmalıdır. Genel olarak 3 tip taşıyıcı rulo vardır. Bunlar düz rulo, v tipi rulo ve üç rulodur. Bant kantarı cihazlarının ayarlanması da oldukça zor, zaman alıcı ve masraflıdır. Bu yüzden sıkça ayarlanmaya gereksinim duyulmaması en büyük avantajıdır. Bant kantarlarında hızlar aynı olmalıdır. Yani bandın hızı ile malzemenin hızı eşit olmalıdır. Malzeme banda kaymayacak şekilde koyulmalıdır. Bandın monte edilmesi sırasında gerekli aralıklara, uzunluklara dikkat edilirse ağırlık ölçüm sonucu daha sağlıklı olacaktır. Bant Kantar sitesinden bu konuda hizmet almanız mümkündür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Manuel greyfurt

Hayatımda ilk kez bu kadar alakasız bir reklam görüyorum.