Görüş Bildir
Haberler
YÖKDİL Başvurusu Tarihleri: YÖKDİL Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır? YÖKDİL 2022/1 ÖSYM Başvuru Kılavuzu

YÖKDİL Başvurusu Tarihleri: YÖKDİL Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır? YÖKDİL 2022/1 ÖSYM Başvuru Kılavuzu

YÖKDİL başvurusu, ÖSYM tarafından 21 Ocak Cuma günü erişme açıldı. ÖSYM tarafından farklı dillerde düzenlenen ve yabancı dil puanını belgelemek isteyen vatandaşların katılım sağladığı YÖKDİL Sınavı 2022 yılında 2 kez yüz yüze bir kez de online olarak uygulanacak. ÖSYM, YÖKDİL başvuru duyurusunu gerçekleştirdi. İşte, YÖKDİL başvuru ve sınav tarihleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yani YÖKDİL adayların kendi alanlarındaki; yani Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri alanlarında dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. 2022 YÖKDİL başvuruları ile ilgili tüm detaylar belli oldu. ÖSYM YÖKDİL Başvuru kılavuzu yayınlandı.

YÖKDİL Başvuruları Nasıl Yapılır?

YÖKDİL Başvuruları Nasıl Yapılır?

Yökdil Sınavına katılım sağlayacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

ÖSYM YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU

YÖKDİL Başvuru Tarihleri

YÖKDİL Başvuru Tarihleri

Yökdil sınava başvurular, 21 – 31 Ocak 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı ise  13 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın