Görüş Bildir
Haberler
Yıllardır 'Yamyam Tavuk' mu Yiyoruz?

etiket Yıllardır 'Yamyam Tavuk' mu Yiyoruz?

Onedio Medya
28.11.2016 - 13:47

Tavukların kafasının, tüylerinin, bacaklarının ve iç organlarının işlemden geçirilip tavuklara yem yapıldığı, eğer tavuk sakatatının yem yapılmasını yasaklayan ve iki kere ertelenen karar yürürlüğe girmezse “yamyam tavuk” yemeye devam edeceğimiz iddia ediliyor... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'de yer alan Nil Soysal'ın haberine göre et üretimi sırasında ortaya çıkan ve insan gıdası olarak bir değer taşımayan atıklar, 'rendering' tesislerinde işlenerek et-kemik unu ve hayvansal yağa dönüştürülüyor ve yem üretiminde hayvansal protein kaynağı olarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.

Sonra da, tavuklara kendi artıklarından yapılan bu yem yediriliyor. Bu yöntemle yapılan yemler, çok proteinli olduğu için tavuklar kısa sürede gelişiyor.

Sonra da, tavuklara kendi artıklarından yapılan bu yem yediriliyor. Bu yöntemle yapılan yemler, çok proteinli olduğu için tavuklar kısa sürede gelişiyor.

Sektördeki bu tür yem üretimi 1 Ocak 2016'da biteceği, ancak tavukçuluk sektörünün baskısıyla 1 yıl daha uzatıldığı belirtiliyor. Sektör yetkililerinin 5 yıl daha erteleme için lobi yaptıkları da haberde yer alan iddialar arasında.

AB'de insan sağlığına aykırı olduğu için yasaklanmış...

AB'de insan sağlığına aykırı olduğu  için yasaklanmış...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Habere göre, İngiltere'de koyunlardan elde edilen ve scarpie proteini içeren rendering yemlerin, sığırların beslenmesinde kullanılması sonucu sığırlarda süngerimsi beyin hastalığı oluştuğu gözlendi. 

Bunun sonucunda da Avrupa Birliği, 1994-95 yıllarında rendering yemlerinin tüketilmesini yasakladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
149
69
37
10
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

gecmiste ayni uygulama deli dana hastaligina neden olmustu. yukarda sungerimsi beyin dedigi seyde deli dana hastaligi. artik etler ucuz protein olabilir ama ... Devamını Gör

fafatara

Tavuk yiyormuyuz orası bile şüpheli ya neyse.

Cagdas Tosun

Bu ülkede insan hayatı tavuk etinden daha ucuz