Görüş Bildir
Haberler
Yıldız Olacak Diye Bekleye Bekleye Seneleri Boşa Harcadığımız 17 Futbolcu

Yıldız Olacak Diye Bekleye Bekleye Seneleri Boşa Harcadığımız 17 Futbolcu

Gaddar kerim
30.11.2016 - 14:22

Ülke olarak henüz ilk maçına çıkan ve iyi oynayan bir futbolcuyu yıldız yapmak gibi kötü bir huyumuz var. Bu huyumuz, henüz çok genç olan futbolculara biraz ağır geliyor. Ümitlendiğimiz, Türkiye'nin geleceği olacak diye beklediğimiz bazı oyuncular ne yazık ki istediğimiz seviyelere gelemedi. İşte o futbolculardan bazıları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cafercan Aksu

Galatasaray altyapısından yetişen Cafercan Aksu, sarı-kırmızılı takımın çok şey beklediği 87-88 jenerasyonunun en önemli parçasıydı.

2002'de profesyonel oldu ve 2005'e kadar sadece 3 maçta forma giyebildi. Kiralık olarak Çaykur Rizespor, İstanbul Başakşehir, Orduspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a gönderildi. Kendini geliştiremedi.

Konya Şekerspor, Boluspor, Giresunspor, Tavşanlı Linyitspor, Karşıyaka, Kocaeli Birlikspor'da forma giyerek her sezona bir takım sığdırdı. Bu sezon Kırklarelispor'a transfer oldu.

Gökhan Emreciksin

Bandırmaspor ve Boluspor performanslarının ardından Ankaragücü'nde patlama yapan Gökhan, Fenerbahçe'ye transfer oldu ama burda sadece 5 maçta forma giyebildi.

Mehmet Topuz transferine karşılık Kayserispor'a gönderildi ve ondan sonra her sezon takım değiştirdi.

Manisaspor, Konyaspor, Elazığspor, Göztepe, Boluspor, Kartalspor, Tarsus İdmanyurdu derken bu sezon Cizrespor'a transfer oldu. 12 lig maçına çıktı ve 2 gol attı.

Mahmut Hanefi Erdoğdu

Sakaryaspor'un yetiştirdiği futbolculardan olan Mahmut Hanefi için Türk Roberto Carlos benzetmeleri yapılıyordu ama beklenen olmadı.

2003-2004 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olsa da burda yeteri kadar forma şansı bulamadı. 2006-2007 sezonunda Gaziantepspor'a kiralandı. Sezon sonunda Orduspor'a gönderildi.

Sivasspor ve Diyarbakırspor dahil olmak üzere hiçbir takımda dikiş tutturamadı. Sakaryaspor'a geri döndü. En 2010-2011 sezonunda, daha 29 yaşındayken 2 maçta forma şansı bulabildi.

Sezer Öztürk

Almanya altyapısına sahip olan Sezer Öztürk, Manisaspor ve Eskişehirspor'daki performanslarıyla dikkat çekti ve 2011'de Fenerbahçe'ye transfer oldu ama burda fazla forma şansı bulamadı.

2013-2014 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu ama daha sezon başında İbrahim Toraman ile kavga edince kadro dışı bırakıldı. Sonrasında ise Almanya'daki bir barda bıçaklandığı haberi geldi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını İstanbul Başakşehir'de, ikinci yarısını Eskişehirspor'da kiralık geçirdi. Şimdi ise boşta.

Mehmet Batdal

Bucaspor'da forma giydiği dönemde uzun boyuyla dikkat çeken Mehmet Batdal için 'Yeni Hakan Şükür' yakıştırmaları yapıldı. O da yeni Hakan Şükür olabilmek için Galatasaray'a transfer oldu ama burda tutunamadı.

Konyaspor, Kardemir Karabükspor ve Bucaspor'da kiralık olarak forma giydi. 2013'ten itibaren İstanbul Başakşehir'in başarısı için ter döküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Recep Niyaz

Denizlispor altyapısından Fenerbahçe altyapısına geçen Recep Niyaz, burada profesyonel olsa da istediği süreleri bulamadı.

Önce Bucaspor'a kiralık olarak gönderildi. Sonra Samsunspor'a. Samsunspor'u Süper Lig'e taşımak üzereydi ama baraj maçlarını geçemediler.

Bu sezon yeniden Denizlispor'a transfer oldu

Aydın Karabulut

Almanya altyapısına sahip olan Aydın Karabulut, 2006'da Beşiktaş'a geldi ve bu takımda profesyonel oldu.

Ertuğrul Sağlam döneminde forma şansı buldu, goller kaydetti ama gelişme gösteremedi. Ankaraspor, Ankaragücü, Kardemir Karabükspor, Göztepe, Elazığspor formalarını giydikten sonra Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor'da kendini buldu.

Bursaspor'a transfer oldu ama daha sezon başlamadan kadro dışı kaldı. Sivasspor'a geri gönderildi. Bu sezon da Bursaspor'da ama sadece 2 maçta forma giyebildi.

Uğur Uçar

Galatasaray için Konyaspor maçları 2 oyuncunun kaderini belirledi. Birinde Aydın Yılmaz gol attı ve uzun süre takımda kaldı. Diğerinde Uğur Uçar sakatlandı, bir daha forma şansı bulamadı.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Ankaragücü ve Kardemir Karabükspor formalarını giyen Uğur, bu sezon Medipol Başakşehir forması giyiyor.

Mustafa Pektemek

Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a transfer olan Mustafa Pektemek çok fazla ve çok sık sakatlık geçirdi. O kadar çok sakatlık geçirdi ki, 'bir futbolcu bu kadar şanssız olmaz, mutlaka başka bir şey vardır' dedirtti.

Form tuttuğunda Milli Takım'a çağırılsa da bu sezon Şenol Güneş tarafından tercih edilmiyor.

Aydın Yılmaz

21 yaşındayken bir Konyaspor deplasmanında hayatı değişti Aydın Yılmaz'ın. Hasan Şaş'ın yerine oyuna girdi ve son dakikada gol atarak takımına 3 puan getirdi. Belki de o sezon kazanılan şampiyonluktaki en kritik gol O'na aitti.

Aslında Aydın Yılmaz'ı sakatlıklar yakasını bırakmadı. Fatih Terim'in son Galatasaray döneminde yeniden formasına kavuşmuştu.

Elazığspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında ayağı kırıldı. Şimdi Kasımpaşa'da forma giyiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Arat

Henüz Fenerbahçe'de ilk 11'de oynayamıyorken, Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a alındı ama hiçbir zaman kendini gösteremedi.

Karşıyaka ve Sivasspor'da kiralık oynadıktan sonra 2009-2015 yılları arasında İstanbul Başakşehir'de oynadı. Bu sezon Antalyaspor'a geçti.

İbrahim Akın

20 yaşında Altay'dan Beşiktaş'a transfer olan İbrahim Akın, ilk dönemden kendini göstermeyi başardı ama özellikle Jean Tigana döneminde adı hep sorunlarla gündeme geldi.

At yarışı merakı ve disiplinsiz hareketlerinden dolayı kadro dışı bırakıldı. İstanbul Başakşehir'e gönderildi. Burda kendini toparlayıp Milli Takım'a çağırılsa da şike davasından dolayı hapse girdi, 6 ay futbol oynaması yasaklandı.

Gaziantepspor forması giydi bir dönem. Şimdi Sivasspor'da bazı maçlarda oyuna sonradan dahil oluyor.

Sercan Yıldırım

Bursaspor'un altyapısından yetişen Sercan Yıldırım, teknik ve süratiyle kısa sürede Milli Takım'a kadar çıktı ama performansı her geçen gün düştü.

Bir ara adı Manchester United ile anılıyordu. Galatasaray'a transfer oldu. Fazla forma şansı bulamayınca sırasıyla Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'a kiralandı.

Bu sezon yeniden Bursaspor'a kiralandı ama forma şansı bulamıyor.

Serdar Ozkan

Mircea Lucescu forma verdiğinde henüz 16 yaşındaydı. Topa hakimiyeti oldukça iyiydi. Birkaç sezon kiralık olarak başka takımlarda forma giydikten sonra Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş'ta iş yapmaya başladı ve Milli Takım'a kadar yükseldi.

Ancak Serdar için kumar, futboldan önce gelince performansı düştü. Önce Beşiktaş'ta forma şansı bulamamaya başladı. Galatasaray'a transfer oldu. Burda da forma bulamayınca Ankaragücü'ne geçti.

Samsunspor, Şanlıurfaspor, Elazığspor, Sivasspor, Eskişehirspor. Anadolu'yu karış karış gezdi. Şimdi Antalyaspor'da.

Batuhan Karadeniz

Beşiktaş'ın altyapısındaki istatistikleri, Batuhan'dan beklentileri yüksek tutmuştu. Henüz 16 yaşındayken, o dönem Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu olmuştu. Ancak sürekli olarak takımlardan gönderildi.

Beşiktaş, Eskişehirspor, Trabzonspor ve son olarak Sivasspor'da kadro dışı bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarık Daşgün

Gençlerbirliği'nde yıldızını parlatan Tarık, dönemin en pahalı transferi olarak Fenerbahçe'ye transfer oldu ve İstanbul'un gece hayatı Tarık'ın yıldızını söndürdü.

Kocaelispor, Ankaragücü, Kardemir Karabükspor gibi takımlarda forma giydi. Bir dönem Çin'de de forma giydi.

Muhammed Demirci

Henüz 11 yaşında Beşiktaş tarafından keşfedilen Muhammed Demirci, inanılmaz bir top tepniğine sahipti ve ufacık boyuyla boyundan işler yapıyordu.

Bu yeteneği Muhammed'e Barcelona'nın kapılarını açtı ve Beşiktaş 5 milyon Euro yetiştirme parası alacaktı. Ama bir kural vardı: Televizyonlara çıkmayacaktı.

Hem Beşiktaş hem de Muhammed bu hataya düştü ve dönemin genç yıldız adayı sürekli televizyonlarda yer aldı.

Neticesinde de kendisinden beklenilen patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi. Bu sezon transfer olduğu Belçika Ligi takımlarından Mouscron'da henüz kadroya dahi giremedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın