Görüş Bildir
Haberler
Yeşilin Her Haline Şahit Olduğumuz Güzel Ülkemizden 13 Göz Kamaştıran Manzara

Yeşilin Her Haline Şahit Olduğumuz Güzel Ülkemizden 13 Göz Kamaştıran Manzara

Laurie Strode
19.07.2021 - 12:30

Neredeyse klişe bir söz fakat nereden baksanız doğru: Türkiye'nin her biri köşesinde adeta birer cennet saklı. Doğanın kıymetinin her geçen gün daha da anlaşıldığı bu zamanlarda güzel ülkemizin hayranlıkla izlediğimiz yeşile doyamayacağınız manzaralarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uludağ, Bursa

1. Uludağ, Bursa

Uludağ kış tatilinde kayak turizmi ile ön plana çıksa da, diğer mevsimlerde ölü bir yer değil. Uludağ Kayak otelleri dışında yaylalarda, orman evleri denilen bungalov tarzı ahşap evlerde de konaklamak mümkün.

2. Kelebekler Vadisi, Fethiye

2. Kelebekler Vadisi, Fethiye

Güneyden başlayalım. Fethiye bölgesi çok uzun zamandır özellikle Likya yolunun da getirdiği popülerlikle epey gözde bölgelerimizden biri. Mavinin her tonunu büyük keyifle izleyebildiğimiz canımız Ölüdeniz'e kuşbakışı bakabildiğimiz görkemli Kelebekler Vadisi hem yeşiliyle hem temiz havasıyla gözümüzü gönlümüzü açan manzaralarımızdan biri.

3. Maçahel, Artvin

3. Maçahel, Artvin

Hop hemen Kuzey'e çıkalım... Karadeniz'in yine bugünlerde oldukça popüler olan herkesin gitmek için can attığı Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maçahel'in görkeminden geçilmiyor. Dünyayı kıskandıracaksak Maçahel'i listenin başına alalım!

4. Kıyıköy, Kırklareli

4. Kıyıköy, Kırklareli

Karadeniz'in diğer ucuna seyahat ediyoruz. Kıyıköy, Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı yeşilliğiyle, doğal güzelliğiyle baş döndüren bir bölge. Bu küçük sahil kasabası İstanbul'a da yakın olması sebebiyle doğaseverlerin uğrak merkezlerinden biri haline geldi.

5. Valla Kanyonu, Kastamonu

5. Valla Kanyonu, Kastamonu

Orta Karadeniz'de adeta baş döndüren bir güzellik var. Dünyanın en derin ikinci kanyonu unvanına sahip, Karadeniz'in meşhur bol ormanlılığının örneklerinden Valla Kanyonu, kelimenin tam manasıyla oksijeniyle nefes kesiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Munzur Vadisi, Tunceli

6. Munzur Vadisi, Tunceli

Doğu'ya çevirdiğimizde rotamızı Alpleri kıskandıran bir güzellik karşılıyor bizi: Munzur Vadisi. Hem yeşiliyle hem suyuyla Türkiye'nin incisi coğrafyalardan biri olan Munzur Vadisi aynı zamanda endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri ile de meşhur.

7. İğneada, Kırklareli

7. İğneada, Kırklareli

Yine bir Kırklareli cenneti İğneada. Dünyada sadece birkaç yerde örnekleri görülen Longoz Ormanlarının bir örneği İğneada'da. Milli park statüsünde olan bu bölge eşsiz manzaralarımızdan, zenginliklerimizden sadece bir tanesi.

8. Olimpos

8. Olimpos

Yine bir Güney cenneti olan Olimpos, maviliği kadar yeşilliğiyle de büyüleyici bir coğrafya. Sık ağaçlı ormanlarıyla kendimizi kaybettiğimiz bu güzellik sahiden de mitolojik bir vaha.

9. Uzungöl, Trabzon

9. Uzungöl, Trabzon

Trabzon'da bulunan Uzungöl her baktığınızda bir film sahnesindeymişsiniz gibi hissettiren ama bir o kadar gerçek ve bir o kadar nefes aldıran bir coğrafya. Bol oksijeniyle, yüzlerce türden hayvanıyla, bitkisiyle dünyanın sayılı bölgeleri arasında.

10. Gökpınar Gölü, Sivas

10. Gökpınar Gölü, Sivas

Sivas'ın Gürün ilçesinde yer alan Gökpınar Gölü doğal bir akvaryum. Ülkemizin nadide güzelliklerinden biri olan bu göl hem kendi renkleriyle hem de çevresindeki yeşilliklerle muhteşem bir manzara sunuyor. Gölün suyu o kadar berrak ki bazı kısımlarının derinliği 17-20 metreyi bulduğu halde içine attığını herhangi bir nesneyi dibe inene kadar görebiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gölcük Gölü, Bolu

11. Gölcük Gölü, Bolu

Ülkemizin en çok bilinen ve en çok ziyaretçi alan bölgelerinden biri olan Gölcük Gölü biraz fazla turistik olmasına rağmen ne doğallığından ne de görkemli ormanlarının güzelliğinden bir şey kaybetti. Çam, kayın, köknar, gürgen gibi birçok farklı ağacın süslediği göl insana dinginlik veriyor, kendisini saatlerce seyredalabiliyorsunuz.

12. Kazdağları, Çanakkale/Balıkesir

12. Kazdağları, Çanakkale/Balıkesir

Mitolojiye konu olmuş meşhur Ida Dağı... Endemik ağaçları, yüzlerce türden hayvanları, dünyanın en temiz oksijeni, kaynak suları bile Kaz Dağlarını anlatmaya yetmiyor neredeyse.

13. Sülüklü Göl, Bolu

13. Sülüklü Göl, Bolu

Yine birçok endemik bitki türü ve yabani hayvana ev sahipliği yapan doğal güzelliklerimizden Sülüklü Göl tam bir huzur köşesi. Balçıkla kaplı olan gölde tehlikeli olduğu için yüzülmese de burayı kamp olarak değerlendiren doğaseverler de çok fazla. 

Peki sizin ülkemizden bakmalara kıyamadığınız cennet köşeleri nereler? Yorumlarda buluşalım...

Erikli'dir Uludağ'ın meskeni, lezzetimizin kaynağını korumamız gerekli.💙

Erikli'dir Uludağ'ın meskeni, lezzetimizin kaynağını korumamız gerekli.💙

Erikli olarak Uludağ'ın canlı çeşitliliğinin sürdürülebilirliği önemsiyoruz ve lezzetimizin kaynağını #KorumamızGerekli diyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
izmircadisi

uzungöl mü kaldı bacım

Ayşe Fatiha

Uzungöl bu listeye konulamaz kendisi beton yığını bu aralar.