Görüş Bildir
Haberler
Yeni Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Olacak ve Kimleri Kapsayacak?

Yeni Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Olacak ve Kimleri Kapsayacak?

Türkiye’de vergi borcu yapılandırması için yeni karar alındı. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi, Meclis’te kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) olan bazı borçlar yapılandırılacak. Peki, vergi borcu yapılandırması nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Olacak?

Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Olacak?

Vergi borcu yapılandırma tarihiyle ilgili henüz net bir bilgi yer almıyor. Başvuruların başlayacağı tarih hakkında net bilginin kısa süre içinde paylaşılacağı tahmin ediliyor.

E DEVLET ÜZERİNDEN VERGİ YAPILANDIRMASI

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor.  Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Yeni Yapılandırmada Hangi Borçlar Sayılmayacak?

Yeni Yapılandırmada Hangi Borçlar Sayılmayacak?

Ancak düzenleyici ve denetleyici kurumlarca verilen idari para cezaları, Kovid-19 ile mücadele kapsamında verilen idari para cezaları ile tütün ve tütün mamulleri kullanımından kaynaklanan idari para cezaları kapsam dışında olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın