Görüş Bildir
Haberler
Yeni İlişkiler Kurmanın İnsana Birçok Açıdan İyi Geldiğinin 10 Kanıtı

Yeni İlişkiler Kurmanın İnsana Birçok Açıdan İyi Geldiğinin 10 Kanıtı

Ma Belle
22.04.2023 - 19:02

Kimi insan yalnızlığı tercih eder, kendi özel alanını oluşturur ve kimseyi dahil etmeyi pek sevmez. Ancak farklı insanlarla tanışıp yeni ilişkiler kurmanın elbette hem bizim hem de çevremizdeki insanlar için çeşitli yararları mevcut. Bu içeriğimizde yeni ilişkiler kurmanın bize hangi açılardan iyi geldiğini sıraladık. Hazırsan okumaya geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Seni duygusal olarak mutlu eder.

Seni anlayıp dinleyen, seninle beraber eğlenebilen ve seni merak eden biri, hayatı daha da yaşanılır kılabiliyor. Sevmek ve sevilmek dünyadaki en güzel duygulardan biri ve sevmenin bilimsel olarak stresi azalttığı da ortada.

2. Seni güvende hissettirir.

Sana destek olan ve seni sevdiğinden emin olduğun bir insanın varlığı seni güvende hissettirir. Başın sıkıştığında koşabileceğin, canın sıkkın olduğunda arayabileceğin veya oturup karşılıklı bir şeyler içmek isteyebileceğin birinin varlığı bile sana güven duygusu verir. Onun var olması seni güvende hissettiriyorsa kendine olan güvenin daha da artar.

3. Sağlıklı ilişkiler her zaman stresini azaltır.

İlişkilerde güven duygusu olduğu zaman kaygı durumun azalır ve bir süre sonra ortadan yok olur. Çünkü karşındaki kişi seni dinler, seni anlamaya çalışır ve bu duygular karşılıklı olur. Parkta yürüyüş yapmak, beraber sinemaya gitmek ya da karşılıklı birer kahve içmek enerjini yenilemeni sağlar ve bu durum stresini azaltır.

4. Hatalarını görmene yardımcı olur.

Seni gerçekten seven biri seni düşünür, mutlu olmanı ister ve yanlış kararlar almana engel olur. Yanlış yaptığın bir şeyler varsa eğer yanlışlarını görmene ön ayak olabilir. Bir adım atmadan önce danışabileceğin ve sana doğru yolu gösterebilecek birine bazen hepimizin ihtiyacı olabiliyor.

5. Hayatındaki insan, senin kendini keşfetme yolunda sana eşlik eder.

Evet, tek başınayken bazı şeylerin üstesinden gelebilirsin, kendini tanıyabilirsin ve bir yola tek başına çıkabilirsin. Fakat yanındaki kişinin bambaşka bir dünyası olabilir. Onun bakış açısı, fikirleri, tavırları ve bilgi birikimi ile kendinde keşfedemediğin şeyleri görebilir ve ondan ilham alabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Daha sabırlı ve ılımlı olmana ön ayak olur.

Karşındaki kişinin seninkinden farklı bir geçmişi olabilir, onun geçmişte yaptığı şeylerden neler öğrenebileceğini ve kendine neler katabileceğini düşün. Eğer sabırsız biriysen, onu keşfetme yolunda yeni şeyler öğrenirken sabır eşiğini de dizginleyebilirsin.

7. Seni açık fikirli biri yapar.

Yeni ilişkiler ile hayatına farklı insanlar girer. Zevkleri, bakış açısı, gezip gördüğü yerler, tepkileri ve tutumları bambaşka olabilir. Eğer karşındaki kişiye saygı duyuyorsan, bu farklılıklar sana açık görüşler sağlar.

8. Seninle ilgilenen birinin olduğunu hissedersin.

Hastayken iyi olup olmadığını, yolculuk yaparken yerine varıp varmadığını ya da sen yemek yerken karnının doyup doymadığını soracak birilerinin olduğunu bilirsin. Gece geç saatlerde eve geçmek zorunda kaldığında 'Evde misin, her şey yolunda mı?' mesajı asla eksik olmaz.

9. Çevren yavaş yavaş genişlemeye başlar.

İster romantik bir ilişkiye başla, ister sadece arkadaş edin, yeni ilişkiler kurmak mutlaka çevreni genişletecektir. Eğer kurduğun ilişki sağlıklı ilerliyorsa, karşındaki kişinin çevresi ile de tanışabilirsin. Bu da hayatına farklı insanlar girmesini ve dolaylı olarak farklı bakış açılarıyla tanışıp ufkunu genişletmeni sağlar.

10. Yalnızlık duygusu aklına gelmemeye başlar.

Yeni insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak, yalnız hissetmek dışında bu duyguyu hatırlamanı bile azaltır. Yalnız hissetmek olumsuz bir duygudur, tek başına bazı şeylerin üstesinden gelmek zorunda hissedebilirsin ve seni kimsenin anlamadığını düşünebilirsin. Bu noktada yeni insanlarla tanışmak ruhsal açıdan çok iyi gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın