Görüş Bildir
Haberler
ODTÜ'den Çıkan 6 Harika Yeni Fikir, 6 Yeni İş

ODTÜ'den Çıkan 6 Harika Yeni Fikir, 6 Yeni İş

YFYİ
26.03.2014 - 17:41 Son Güncelleme: 27.03.2014 - 16:58

“İş bulan değil, iş kuran mezun”

“İş bulan değil, iş kuran mezun”

“Yeni Fikirler Yeni İşler” en iyi teknolojik iş fikri yarışması, 9 yıldır ODTÜ ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle   düzenleniyor. Genç nesillere girişimciliği ve inovasyonu aşılamayı hedefleyen “Yeni Fikirler Yeni İşler”,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin “İş bulan değil, iş kuran mezun” yaklaşımı benimsenerek organize   ediliyor. 

Yeni Fikirler Yeni İşler, 2005 yılında üç, 2006 yılında bir, 2007 yılında iki, 2008 yılında üç, 2009 yılında dört,   2010 yılında altı, 2011 yılında dört, 2012 yılında on ve 2013 yılında beş şirket olmak üzere 9 yılda, teknoloji   tabanlı otuz sekiz şirket kurulmasını sağladı.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.yfyi.com

1. V- Count

1. V- Count
v-count.com

2005 yılında ilki düzenlenen Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasına katılan ekip, halı sahalarda futbol topu takip sistemi geliştirip jüri özel ödülü kazandı.

YFYİ’den aldıkları sermaye desteği ile yola koyulan ekip, 2006 yılında ODTÜ Teknokent içerisinde yer alan Kade Vision, 2011 yılında geliştirdikleri kişi sayım teknolojisini detaylı bir web tabanlı raporlama yazılımı ile birleştiren, insan sayma ve insan trafiği analizi sistemini V-Count markasıyla piyasaya süren KADE, bu ürün ile özellikle zincir mağazalara ve AVM’lere yöneldi ve bu konuda global bir başarı elde etti.

Web Sitesi: http://www.v-count.com/

2. Mobilus

2. Mobilus

2005 yılında ODTÜ Teknokent'in ilk kez düzenlediği Yeni Fikiler Yeni İşler(YFYİ) yarışmasında RotaMobil (Mobil Cihazlar için Turist Rehberi) projesi ile finale kalarak girişimcilik serüvenine ilk adımı atan Mobilus ekibi, yarışma sonrasında şirketleşti ve KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde aktif olarak iş hayatına atıldı. 2008 yılında kuluçka programlarından mezun olan Mobilus, ODTÜ Teknokent’te kendi ofis alanına taşındı.

Şirket web, mobil ve video teknolojilerine odaklanmış yetkin araştırma ve geliştirme kadrosuyla müşterilerine fark yaratan firmanın amacı,  en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunarak, sürdürülebilir ilişkilerle müşteri memnuniyetini en üst seviyede sağlamak.

Web Sitesi: http://www.mobilus.com.tr/

3. Rotasoft

3. Rotasoft

2006 yılında “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisini kullanarak, eğitim ürünleri tasarlama konulu iş fikirleri ile girdikleri YFYİ’de genel kategori birinciliğini elde eden Rotasoft, Münir Ercan, Mustafa Ayan, Muhammed Kuru ve Kerim İslam Kuru tarafından 2007 yılında ODTÜ Teknokent'te kuruldu. 

2010 yılına gelindiğinde arttırılmış gerçeklik üzerine yaptıkları çalışmaları sonlandırarak çağın popüler alanlarından biri olan mobil web dünyasına yöneldi ve bu alanda birçok projeye imza attı.

Web Sitesi: http://rotasoft.com.tr/

4. Minder Bilişim

4. Minder Bilişim

Minder'in serüveni, 2009 yılında Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasına, ellerini kullanamayan engelli insanların beyin bilgisayar arayüz aletleri ile bilgisayar kullanmasını sağlamak amacıyla geliştirdikleri “MinDput - Beyin Bilgisayar Arayüz (BBA) Aletleri Kullanılarak İletişim” isimli proje ile katılıp genel kategoride birinci olmalarıyla ODTÜ Teknokent'te başladı. 

Minder Bilişim, Yeni Fikirler Yeni İşler’de geliştirmeye başladığı projeyi, yarışmadan sonra da devam etti ve yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı projeye imza attı.

Web Sitesi: http://www.minder.com.tr/

5. ISSD

5. ISSD

Girişimcilik öyküsüne 2009 yılında TÜBİTAK’tan almaya başladığı teknogirişim desteği ile başlayan ISSD, 2010 yılında katıldıkları Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasında hem Genel Kategoride hem de Savunma Sanayii Kategorisinde birincilik elde etti. 

Halen, Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler ve Karayolları Bölge Müdürlükleri ile çalışmakta olan ISSD, savunma sektöründeki faaliyetlerini de 2014 yılında artırmayı planlamakta.

Web Sitesi: http://www.issd.com.tr/

6. Alictus

6. Alictus

Alictus, Temmuz 2013'te ODTÜ Teknokent içerisinde yer alan KOSGEB TEKMER’de kuruldu. Akıllı telefonları, bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı oyun kumandasına dönüştüren mobil uygulama geliştiren Alictus, 2013 yılında Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasından ödülle ayrılamadı ancak yarışmanın jürilerinden büyük övgüler aldı.

Web Sitesi: http://www.alictus.com/

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın