Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayanlar İçin Yoga: İlk Aşamada Deneyebileceğiniz 10 Yoga Hareketi

Yeni Başlayanlar İçin Yoga: İlk Aşamada Deneyebileceğiniz 10 Yoga Hareketi

Begüm
15.10.2023 - 11:03

Yogaya başlamayı düşünenenler ama tam olarak nereden başlayacağını bilemeyenler buraya! Yogadaki hareketler vücudunuzun farklı yerlerini çalıştırıyor ve aslında günlük olarak kullanmadığımız kaslarımıza odaklanmamızı sağlıyor. Gelin bu içerikte ilk başlarda deneyebileceğiniz yoga hareketlerine bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tadasana

Dağ pozu olarak da bilinen tadasana aslında kolay ve pek de etki etmeyen bir poz gibi görünse de kaslarınızı çalıştırır. Ayakta durarak, omurga hizasında durduğunuz ve rahatça nefes aldığınız bu pozisyon yogada da genelde başlangıç pozisyonudur. Yine pek çok akışın içinde de vardır.

2. Uttanasana

Öne eğilme pozu olan uttanasana esnemenin en yüksek olduğu pozisyonlarından biridir. Beli bükmeden yavaşça öne doğru eğilinir ve bacakları tutmaya çalışınılır. Bacak esnekliğini arttıran bu pozu zaman içinde daha kolay yapmaya başlayabilirsiniz.

3. Aşağı bakan köpek

3. Aşağı bakan köpek

Yogada sık sık tekrarlanan bu pozun bir diğer ismi de 'Adho Mukha Svanasana'. Genellikle akışlarda da Türkçe ismi ile anılan bu pozda eller ve ayaklar üzerinde V şeklinde durulurken kalça kısmı havaya kaldırılır ve ellerden vücudunuzu bacaklarınıza doğru itersiniz. Bu poz omurgayı uzatarak sırt ve bacak kaslarını çalıştırır.

4. Balasana

4. Balasana

Çocuk pozu olarak da bilinen balasana vücudunuzu dinlendirmek için akışta yaptığınız bir pozdur. Ellerinizi öne uzattığınız için pasif değil aktif bir poz olarak yer alır. Soluklanmak istediğinizde veya çok fazla açılma pozu yaptığınızda vücudunuzu dinlendirmek için kısa bir süre çocuk pozuna geçebilirsiniz.

5. Birinci savaşçı

Virabhadrasana I ismiyle de bilinen birinci savaşçı pozu ayak ve kollarınızı aynı anda çalıştırdığınız bir pozdur. Genellikle bacak gücünü artırmak ve dengeyi geliştirmek için kullanılır. Öndeki bacağınızı 90 derece kırdıktan sonra kollar kollar yukarı kaldırılır ve çekirdek kasları çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İkinci savaşçı

Birinci savaşçının bir sonraki pozu olan ikinci savaştı da pek çok akışta karşımıza çıkar. Öndeki dizinizi 90 derece büktüğünüz bu pozda yine bacak ve kol kaslarınızı çalıştırırsınız. Bacaklarınızı açtıktan sonra yana dönersiniz ve kalça kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz.

7. Trikonasana

Bir diğer ismi üçgen pozu olarak bilinen bu pozda vücudun pek çok noktası çalışır. Bacaklarınızı açarak, bir el yere doğru uzanırken diğer eli gökyüzüne doğru kaldırarak gerçekleştirilir. Kasları uzatır ve dengeyi geliştirir. Bu poz sayesinde vücudunuzu da esnetirsiniz.

8. Kedi inek akışı

Nefes ile birlikte yapacağınız kedi inek pozu aslında kendi içinde bir akıştır. Sırtı esnetmek ve beli bükmeden kullanmak amacıyla sırayla kedi ve inek pozlarına geçiş yapılır. Başınızı aşağıya eğip sırtınızı kaparttığınızda nefes alın, belinizi bükerek başınızı kaldırdığınızda nefesinizi verin.

9. Yarım köprü

9. Yarım köprü

Farklı varyasyonları olan köprü pozunun ilk adımı olan yarım köprüyü yapabilirsiniz. Ellerinizi kalçanızın tam altına koyduktan sonra nefesinizle birlikte  kalçanızı yukarı doğru kaldırmanız gerekiyor. Bacak ve kalça kaslarınız bu poz ile çalışır.

10. Güvercin

Hem one eğildiğiniz hem de bacak kaslarınızı kullandığınız güvercin pozunu da yogaya başlarken yapabilirsiniz. Zaman içerisinde bacağınızın esnediğine tanık olacağınız bu poz vücudunuzu çok iyi çalıştıracak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

utannasana, balasana, aşağı bakan köpek, kedi inek akışı.. ben bu 4 hareketi adlarını ve yoga tekniği olduğunu bilmeden omurgama, sırtıma omuzuma iyi geldiğ... Devamını Gör