Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başladığın İşte Çalışma Arkadaşlarınla Hemen Kaynaşmak İçin Uygulayabileceğin 10 Tavsiye

Yeni Başladığın İşte Çalışma Arkadaşlarınla Hemen Kaynaşmak İçin Uygulayabileceğin 10 Tavsiye

luna
12.01.2023 - 16:27

Yeni bir işe girildiğinde akla en çok 'İnsanlarla nasıl kaynaşabilirim?' sorusu gelir. Bu sorularla aklını meşgul etmemek için aşağıdaki yazıda sana önereceğimiz birkaç tavsiyeden yararlanabilirsin! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Onların hakkında bir şeyler öğrenmeye meraklı olduğunu göster!

Örneğin toplu bir şekilde sohbet ettikleri zaman onlara katılıp muhabbetlerine ortak olabilir ve haklarında merak ettiklerini sorabilirsin. Bu şekilde hem onları daha iyi tanıyabilir hem de soruların sayesinde onların hayatlarına ve düşüncelerine değer verdiğini hissettirebilirsin.

2. Alanlarına saygı duyduğunu gösterecek şekilde mesafeni ayarla.

İnsanlarla kaynaşırken veya arkadaş olurken onların da alanları olduğunu ve yalnız kalmak isteyebileceklerini unutmamak gerekiyor. Çünkü o sırada yalnız kalmak isteyen biriyle sürekli muhabbet etmeye çalışman senin hakkında o an kötü düşünmesine sebep olabilir.

3. Masana çakılı kalma!

Mecbur olmadığın veya yapacak çok fazla işin olmadığı sürece masa başında vakit geçirmemeye çalışmalısın. Çünkü bu seni insanlarla kaynaşmaktan alıkoyacaktır. Bu da insanların senin hakkında soğuk ve mesafeli biri olduğunu düşünmesine sebep olur.

4. Nazik ve pozitif ol.

İnsanlara kaba bir şekilde davranmak herhangi bir ortamda bile hoş karşılanmaz. Özellikle yeni bir işe girdiğinde insanlara karşı naziklikten uzak bir şekilde davranman veya onları küçümser gibi davranışlarda bulunman senin hakkında iyi düşünmemelerine yol açar. Bu durumda da seninle muhatap olmaktan kaçınabilirler.

5. Yan masanda oturan kişiye kahve ısmarla.

Unutma ki bazen insanları küçücük şeyler bile mutlu edebilir. Sabah kendine kahve alırken yan masanda oturan çalışma arkadaşına da bir kahve alabilir ve onunla muhabbet edebilirsin. Bu onu mutlu etmenin yanında aynı zamanda senin düşünceli biri olduğunu da ona düşündürecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İş dışında vakit geçirebileceğin aktiviteler planla!

İnsanlarla arkadaş olmanın veya tanımanın en kolay yolu toplu ortamlarda görüşmektir. Örneğin kendi evinde veya dışarıda bir yemek planlayıp onları çağırabilirsin. Bu sayede onlarla beraber vakit geçirirken onları daha iyi tanıma şansına da sahip olursun.

7. Yeme-içme için kullanılan ortak alanlarda bulun.

Molalarda boş bir alanda kendi başına yiyip içmek yerine insanların toplanıp beraber yemek yiyip sohbet ettiği alanlarda vakit geçirebilirsin. Bu çalıştığın ortamdaki insanlarla çok daha kolay bir şekilde kaynaşıp arkadaş olmanı sağlar.

8. Her sabah gördüğün iş arkadaşlarına selam ver!

Bakıldığında selam vermek çok basit bir eylem gibi görülebilir fakat o an selam verilen insanı olduğundan çok daha mutlu edebilir. Her sabah ofise girdiğinde samimi bir şekilde onları selamlayabilir ve günlerinin güzel geçmesini sağlayabilirsin.

9. Bir sıkıntısı olduğunu hissettiğin kişiye destek ol.

Çalışma arkadaşlarına iş veya iş dışındaki olaylarda yardım etme gibi bir durumun olduğu zaman bunu dikkate al ve onlara yardımcı olmaya çalış. Bu sıkıntısını anladığını ve ona destek olduğunu o kişiye hissettirecektir.

10. İnsanlara isimleriyle hitap et!

İnsanlar kendilerine isimleriyle hitap eden kişilere karşı daha samimi hissederler. Çünkü tanıştığın insanlara isimleriyle seslenmen onların isimlerini hatırladığını düşünmelerine sebep olur. Bu da kendilerine değer ve önem verildiğini hissettirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın