Görüş Bildir
Haberler
Yeni 3D xPoint Depolama Aracı SSD’lerden 1000 Kat Daha Hızlı Çalışacak

Yeni 3D xPoint Depolama Aracı SSD’lerden 1000 Kat Daha Hızlı Çalışacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katı hal sürücünüzün (SSD) hızlı çalıştığını mı düşünüyorsunuz ? O halde Intel ve Micron’un varolan NAND Flash belleklerin bin katı hız vadeden yeni depolama sistemine bir göz atın.

3D xPoint adı verilen bu yeni depolama aracının, NAND’dan hem okuma hem yazmada 1000 kat hızlı olmakla birlikte daha dayanıklı ve ağır olduğu söyleniyor, bu da fiziksel olarak aynı büyüklükte olup daha fazla veri depolayabilmesi anlamına geliyor.

Intel ve Micro 3D xPoint’in hem sistem hafızası hem de kalıcı bellek olarak kullanılabileceğini, yani hem RAM hem de SSD’lerin yerini alabileceğini belirtiyor.  Başlangıçta bilgisayarlar bu hafızayı ara yüzlemek için PCI Express’i kullanacak, ancak Intel bu tip bir bağlantının hız konusunda tam verim sağlamayacağını, bu nedenle xPoint’ten tam olarak yararlanabilmek için yeni bir ana kart yapılandırması gerekeceğini iddia ediyor.

xPoint veriyi alıştığımız depolama şeklinin dışında, bellek gözesinin kendisindeki özellik değişimini kullanarak depoluyor.

Belleğin resimde görülen her bir levhası 128 GB’lık bilgi saklama kapasitesine sahip. Intel ve Micron, belleği önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor, fiyatın ne kadar olacağı ise belli değil.

Kaynak: http://gizmodo.com/new-3d-xpoint-stor...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0