Görüş Bildir
Haberler
Yavru Köpek Dora'yı Yere Vurarak Öldüren Kişiye Ev Hapsi Kararı

etiket Yavru Köpek Dora'yı Yere Vurarak Öldüren Kişiye Ev Hapsi Kararı

İstanbul'da 3 aylık köpeği yere vurarak öldüren kişi yakalanarak emniyete ardından da adliyeye götürüldü. Katil Ozan Ö. ifadesinde yavru köpeğin patronuna ait olduğunu ve bir anlık öfke ile bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Gönderildiği adliyede 'Mala zarar verme' suçundan tutuklanması talep edilen Ozan Ö. hakkında ev hapsi kararı verildi.

İstanbul Sarıyer'de bir iş yerinde çalışan Ozan Ö. isimli kişi 'kendisini rahatsız ettiği' gerekçesiyle Dora isimli 3 aylık köpeği yere vurarak öldürdü.

21 Nisan'da yaşanan vahşet işyerinin güvenlik kamerasına yanmıştı. 🎥

Dora'nın canice öldürülmesi infial yaratırken sosyal medyada #DoraİçinAdalet sesleri yükseldi. 👇

Ozan Ö. bugün polis ekiplerince İstanbul'da yakalandı 🎥

DHA'nın aktardığına göre Ozan Ö.'yü yakalamak için çalışma başlatan polisler, şahsın evine baskın düzenledi. Evinde olmadığı anlaşılan cani bir sokakta gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ozan Ö.'nün polisteki ifadesinde, yavru köpeğin patronuna ait olduğunu ve bir anlık öfke ile Dora'yı öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Ev hapsi kararı verildi

Ev hapsi kararı verildi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan Ozan Ö. nöbetçi savcılıkça sorgulandıktan sonra TCK'nin 151/2. madde uyarınca 'Mala zarar verme' suçundan tutuklanması talep edildi. 

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne çıkarılan Ozan Ö. hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına ve konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

📌 Dora'nın öldürülmesinin ardından Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce kabul edilmesi için çağrılar yapıldı

📌 Dora'nın öldürülmesinin ardından Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce kabul edilmesi için çağrılar yapıldı

Hayvan haklarında durum ne?

Hayvan haklarında durum ne?

Mevcut Hayvanları Koruma Kanunu'na göre sahipli hayvanlar 'mal' olarak değerlendiriliyor ve öldürülmeleri halinde Türk Ceza Kanunu'ndaki 'Mala zarar verme' suçundan işlem yapılıyor.

Sahipsiz bir hayvanı öldürmenin ya da işkence yapmanın cezası ise Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası.

Havyanları koruyacak yasa niye çıkmıyor?

Hayvanları koruyacak yasa için ise Meclis'te bir komisyon kurulmuş ve bu komisyon 36 maddelik Hayvan Hakları Kanun Teklifi hazırlamıştı.

Teklife göre hayvanlara karşı işlenen suçların da Türk Ceza Kanunu’na göre işlem görmesi planlanıyor. Buna göre ev hayvanını veya evcil hayvanı öldürene 6 ay ile 4 yıl arası hapis cezası verilebilecek.

Komisyonun başkanı Mustafa Yel, 23 Ocak'ta yaptığı açıklamada yasa teklifinin iki ay içinde Meclis'e geleceğini söylemişti.

Detaylar için 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Mevcut cumhurbaşkanının sözde seçilir seçilmez ilk çıkartacağı kanundu hayvan hakları kanunu. Sahi seçileli kaç yıl oldu. Sanırım CHP ye laf yetiştirmeye ça... Devamını Gör

fb_zs

O kadar haklısın ki bu ve bunun gibi bir sürü kabul edilmesi gereken yasa tasarısı da reddediliyor bir de oy çokluğu ile

U

köpek öldür ev hapsi , adi suçtan hüküm giy aftan yararlan serbest kal ,adalet yok hak hukuk yok ,ülkenin içine ettiler resmen ...

lazkizi53

OROSPU ÇOCUĞU GÜCÜN ERKEKLİĞİN PATRONUNA DEĞİL DE PATRONUNUN KÖPEĞİNE Mİ YETİYORDU ŞEREFSİZ PİSLİK SENİN BEYNİNİ YARATILIŞINI SİKEYİM BEN ALLAH BELANI VERSİN... Devamını Gör