Görüş Bildir
Haberler
Yapım Bütçeleriyle "Vay Be" Dedirten 10 Film

Yapım Bütçeleriyle "Vay Be" Dedirten 10 Film

Tivibu
31.10.2017 - 17:29

Beğenerek izlediğimiz o filmler, ekranlarımıza gelene kadar birçok aşamadan geçiyorlar. Her yapım için büyük emekler ve harcamalar söz konusu. İşte 'Yapım Bütçeleriyle 'Vay Be' Dedirten 10 Film':

Not: Film bütçeleri için kaynak olarak IMDb alınmıştır. 🎥 🎬

1. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2, Suzanne Collins'in aynı adlı kitaplarından uyarlanan film serisinin son halkasını oluşturuyor. Sisteme başkaldıran Katniss Everdeen ile Panem başkanı Snow bu filmde karşı karşıya geliyor.

 Bütçesi: 160 Milyon Dolar

2. Fury

İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde 1945 yılının Nisan ayında geçen filmde Komutan Wardaddy, zırhlı tankları ve 4 askeriyle birlikte 300 düşman askeri ile karşılaşmak zorunda kalıyor. Artık savaş bitmek üzere ve tek bir görevi var; o da yanındaki askerleri sağa salim o bölgeden çıkarmak... 

Brad Pitt'in başrolde olduğu bu film için de yüksek harcamalar yapıldı...

Bütçesi: 68 Milyon Dolar

3. The Twilight Saga: New Moon

Yeni Ay, Stephenie Meyer'in kaleminden sinemaya aktarılan Alacakaranlık serisinin 2. filmi. Dönemin gençleri tarafından oldukça sevilen yapımda Bella, yakışıklı vampir Edward ile arkadaşı kurtadam Jacob arasında kalıyor. E vampirler, kurtadamlar derken de haliyle film için dişe dokunur bir miktar para harcamak gerekiyor. 😅

Bütçesi: 50 Milyon Dolar

4. The Hateful Eight

Quentin Tarantino'nun bu seyir zevki yüksek yapımı iç savaştan sonraki Amerika döneminde geçiyor. Bir kanun kaçağı olan Domergue'yi yakalayan John Ruth, yolda eski federasyon askeri Warren ve gideceği kasabanın yeni şerifi olduğunu iddia eden Mannix ile karşılaşıyor. Yoğun kar fırtınasından kaçmak için yol üstündeki bir bara sığınıyorlar. Ve Tarantino'nun zekasına hayran kalacağımız olaylar başlıyor...

Bütçesi: 44 Milyon Dolar

5. Limitless

Film Alan Glynn'in çok satan romanından uyarlanıyor. Kız arkadaşı tarafından terk edilen, başlayacağı romanı için tek bir satır bile yazamayan üstelik oturduğu evden de kovulmak üzere olan Eddie'nin hayatı yolda eski bir arkadaşıyla karşılaştığında tamamen değişiyor. Eddie, eski arkadaşından aldığı bu ilaç sayesinde beyninin %100'ünü kullanabiliyor ve ortaya bambaşka bir insan çıkıyor...

Bütçesi: 27 Milyon Dolar

6. The Road

Film artık yok olmanın eşiğine gelmiş, tabir-i caizce kıyameti yaşamış dünyada hayatta kalan ve yaşamak için bir yolculuğa çıkan baba ile oğulu konu alıyor. Ellerinde yalnızca basit bir tüfek var, yiyecekleri yok. Üstelik nereye gittiklerini de tam olarak bilmiyorlar...

Cormac McCarthy'nin 2006'da yazdığı ve çok satanlar listesinde yer alan kitabını sinemaya uyarlamak için de hatırı sayılır bir bütçe ayırmak gerekmiş.

Bütçesi: 25 Milyon Dolar

7. Fetih 1453

Fetih 1453, tarihe damgasını vuran, çağ kapatıp çağ açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatıyor. Tarih sahnesinden çok iyi bildiğimiz bu olay görsel efektlerle buluşuyor ve ortaya seyir zevki yüksek bir yapım çıkıyor. Faruk Aksoy'un yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda başrolleri Devrim Evin, İbrahim Çelikkol ve Recep Aktuğ paylaşıyor.

Bütçesi: 18,2 Milyon Dolar

8. Slumdog Millionaire

Yaşadığınız acılarla, yoksullukla dolu o hayatınız size milyonlar getirebilir mi? 

Hindistan'ın en fakir bölgelerinden birinde dünyaya gelen Jamal, çocukluğundan itibaren kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalır. Yaşadığı zorluklar, aşkı, çektikleri Jamal'a çok şey öğretir. Ve günün birinde bu yaşadıkları Jamal'ın bir bilgi yarışmasında işine yarayacaktır. En İyi Yabancı Film kategorisinde Hindistan'a Oscar'ı kazandıran bu yapım şimdiden kült olmayı başardı.

Bütçesi: 15 Milyon Dolar

9. A.R.O.G

G.O.R.A'da uzaylılar tarafından (evet tarafından) kaçırıldıktan sonra parlak zekası sayesinde Komutan Logar'ı alt eden Arif, bu sefer tarih öncesi çağlarda. Kimi zaman devasa dinozorlarla karşılaşan, kimi zaman ilkel bir kabileye çağ atlatmaya çalışan Arif'in tek amacı var, o da zamanda ileriye gidip Ceku'suna kavuşabilmek.

Cem Yılmaz'ın her dakikasında kahkahalar attırmayı başardığı bu film, en çok para harcanan yerli yapımlarımız arasında.

Bütçesi: 8,5 Milyon Dolar

10. G.O.R.A

Amerikan başkanı dahil herkese haber verdiyseniz başlayalım. Turistlere kilim ve halı satarak geçimini sağlayan, kimi zaman da uzaylılar hakkında uydurduğu komplo senaryoları sayesinde ekmeğini kazanan Arif, bir gün gerçekten uzaylılar tarafından kaçırılır ve G.O.R.A'ya götürülür. Burada 216, Garaver, Bob Marley Faruk'la tanışan Arif bir de hayatının aşkını; Ceku'yu bulacaktır. 

Hollywood sinemasına göndermeleri ve Cem Yılmaz'ın espirileriyle en iyi uzay-komedi filmleri arasında yerini alan G.O.R.A tekrar tekrar izlenilesi bir yapım.

Bütçesi: 5 Milyon Dolar

Sinemanın yüksek bütçeli seçkin filmleri ve çok daha fazlası ayda sadece 5 TL’ye Tivibu Süper Paket’te.

Başvurmak için hemen tıklayın, Türk Telekom Tivibu ile en iyi filmlere seyirci kalın!