Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp'a Türk Rakip

WhatsApp'a Türk Rakip

Onedio Medya
23.02.2014 - 11:49 Son Güncelleme: 23.02.2014 - 12:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

WhatsApp'a Türk Rakip

Bilkent'li Ozan Yerli, milyonlarca kişinin anlık mesajlaştığı WhatsApp'a rakip yeni bir program yaptı

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencisi 25 yaşındaki Ozan Yerli, tek başına 'Connected2.me' adında anonim mesajlaşma servisi kurdu. Program bugün 2 milyon 200 bin kullanıcıya aşmış durumda. Üstelik kullanıcıların sadece yüzde 50'si Türkiye'den. Güney Amerika'dan Arjantin'e, Romanya'dan Bulgaristan'a, Bosna-Hersek'ten Balkan ülkelerine kadar birçok üyesi var.

TEKLİFLER ALIYOR

Yerli, Silikon Vadisi'ndeki girişim sermayesi şirketlerinden ve Litvanya'dan teklifler aldığını anlatıyor. 'Türkiye'den de bir şirketin başarıya ulaştığını dünyaya göstermek istiyorum' diyen Yerli, şöyle konuşuyor: 'Facebook yaygınlaşırken, herkes gerçek isim ve kimliğini kullanıyordu. Ben, tam tersine anonim isimlerle kurulan paylaşım ve mesajlaşma ağlarına olan ihtiyacın artacağını düşündüm.'

AYDA 10 BİN $ KAZANIYOR

Ozan Yerli, ilk başta Türk kimliğini açıklamadan mesajlara İngilizce yanıt verdiğini anlatıyor. Birkaç arkadaşının Facebook'tan paylaştığı mesajlarla yola çıkmış. Bir anda 50 bin kişiye ulaşınca site çökmüş. Sonra işi daha profesyonel yönetmek için altyapı yatırımı yapmış. Şimdi sanal sunucular üzerinden bulut teknolojisini kullanarak esnek bir çözüm sunuyor. Ozan Yerli, işin başında gelir kalemlerini oluşturacak adımları atmış. Daha çok lise ve üniversite öğrencilerinin kullandığı serviste herkes mesajlaşma platformunu dilediği gibi kullanabiliyor. Profil sayfalarında reklam gösterimi var. Buradan elde ettiği para dışında kullanıcılara sunduğu ekstra servislerle mobil ödeme üzerinden de gelir elde ediyor. Ayda kazandığı 10 bin dolarlık geliri altyapıyı ayakta tutmaya ayırdığını ifade eden Yerli, 'Profil fotoğraflarında uygunsuz resimleri temizlemek uzun zaman alıyordu. Ben de Facebook fotoğrafları hariç diğerlerinden mobil ödemeyle 1 TL almaya başladım. Silme işini keyifle yapıyorum' dedi.

Kaynak: Sabah

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/whatsap...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0