Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen Formula 1 Yolunda

Volkswagen Formula 1 Yolunda

Batuhan
27.04.2015 - 10:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Volkswagen Grup’un başındaki isim Ferdinand Piech şirketteki görevinden ayrılıyor ve bu da Alman üreticiye Formula 1’in kapılarını açıyor.

Bernie Ecclestone ile arası çok kötü olan 78 yaşındaki patron, VW’in Formula 1’e girmemesinin arkasındaki sebep olarak gösteriliyordu.

Volkswagen önümüzdeki 18 ay boyunca gerçekleştireceği motorsporları programını yeniden yapılandırıyor ve Piech’in gidişi ile birlikte bu önemli değişikliklere yol açabilir.

Ekip Audi ve Porsche ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, Volkswagen ile Dünya Ralli Şampiyonası, Rallycross ve F3 ve Bentley ve Lamborghini ile GT serilerinde mücadele ediyor. Alman devi Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda ve VW markaları ile yol araçları üretiyor.

Audi geçtiğimiz yıl F1’den üç önemli isim ile anlaşmıştı. Bunlar eski Ferrari F1 takım patronu Stefano Domenicali, eski BMW ve Williams mühendisi Jorg Zander ve eski Ferrari simülatör sorumlusu Gabriele Delicolli.

Piech’in yerine seçilen Martin Winterkorn’un bir yarış fanatiği olduğu söyleniyor ve Audi’deki eski görevinde DTM ve spor otomobil yarışlarındaki en büyük destekçisi durumundaydı.

TRF1.net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0