Görüş Bildir
Haberler
Verizon, AOL'u 4.4 Milyar Dolara Satın Aldı

Verizon, AOL'u 4.4 Milyar Dolara Satın Aldı

Onedio Medya
12.05.2015 - 18:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin en ünlü operatörlerinden Verizon, Engadget ve TechCrunch gibi küresel ölçekte önemli teknoloji sitelerini elinde tutan dijital medya ağı AOL yani American Online'ı satın aldı.

ABD'nin en büyük operatörü Verizon, ilginç bir şekilde dijital yayın dünyasının dev isimlerinden AOL yani American Online'ı satın aldı.

Verizon, AOL'ı ne kadara satın aldı?

Verizon, hem ABD hem de küresel ölçekte ünlü teknoloji sitelerinden TechCrunch ve Engadget gibi dijital yapımların sahibi olan AOL'ı 4.4 milyardolara satın aldığını duyurdu.

Küresel çapta etki gücüne sahip American Online, tüm mecralarıyla 400 milyon tüketiciye ulaşan dev bir yapı.

Operatör ve dijital medya bağı

Verizon, günümüzde ve önümüzdeki dönemde dijital video içeriğinin öneminin her geçen saniye daha da artacağını, medyanın tamamen dijitale kanalize olacağını ön görerek bu yatırımı yaptığı vurgulanıyor. 

Dijital reklam pazarındaki 600 milyar dolardan ciddi bir pay almayı hedefleyecek olan Verizon, bir yönüyle artık medya patronu da olmuş oldu.

AOL CEO'su görevine devam edecek

AOL yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Tim Armstrong, yapılan satın almanın stratejilerini değiştirmeyeceğini, elde edilen gelirle daha da yükseleceklerini vurguladı. Ayrıca CEO, görevine de kaldığı yerden devam edecek.

Ünlü teknoloji sitesi TechCrunch çalışanlarına CEO Armstrong tarafından yollanan mesajda, artık tüketilecek medya içeriğinin yüzde 80'inin mobilden geleceğini, Verizon'un 100 milyonu bulan abone sayısı ve firmanın gücü düşünülüğünde bu anlaşma çok daha cazip göründüğü aktarılıyor.

AOL gelirleri ne durumda?

AOL, en son açıkladığı gelirlerinde 625 milyon dolarlık rakamlarıyla beklentilerin üzerinde bir performans sergilemişti. AOL ayrıca adap.tv gibi reklamverenlerle tüketicileri bir araya getiren firmayı da 2013 yılında satın almıştı.

ShiftDelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın