Görüş Bildir
Haberler
Verileri Açıklamayan Tanzanya Devlet Başkanı: 'Koronavirüsü Dua ile Yendik'

Verileri Açıklamayan Tanzanya Devlet Başkanı: 'Koronavirüsü Dua ile Yendik'

Önlemlerin kaldırıldığı ve güncel verilerin açıklanmadığı Tanzanya’da halk salgının yayılmasından endişe ederken, Devlet Başkanı John Magufuli hastalığı dua ile yendiklerini öne sürdü. Ülkede ayrıca mart ayında üç günlüğüne 'ulusal dua gün' ilan edilmişti. 

Magufuli daha önce de koronavirüse yakalanan oğlunun limon ve zencefil kürü ile iyileştiğini iddia etmişti.

Geçtiğimiz günlerde 50 kamyon şoförünün Tanzanya’dan komşu Kenya’ya geçtikten sonra yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması, ülkedeki salgın korkusunun arttırdı.

Hükümet Kovid-19 rakamlarını açıklamıyor

Hükümet Kovid-19 rakamlarını açıklamıyor

Ayrıca uzun süredir ne hükümet cephesinden ne de sağlık yetkililerinden halkın endişelerini giderecek bir açıklama geldi. Hatta doğu Afrika ülkesinde, hükümetin salgına karşı yeterli tedbirleri almadığı yönünde eleştiride bulunanların tutuklandığı iddia ediliyor. Öyle ki ‘açıklanmayan rakamlar’ da iddiaları güçlendirir nitelikte.

Euronews'den Melis Özoğlu'nun verdiği bilgiye göre, nisan ayı sonundan bu yana Covid-19’a ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşmayan hükümet, son olarak ülkede 509 pozitif vakanın görüldüğünü ve 21 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Son olarak uluslararası uçuşların yeniden başlatıldığını açıklayan Tanzanya lideri ise salgının başından bu yana başta ABD ve DSÖ yetkililerince salgınla mücadelede yeterli tedbiri almamakla eleştiriliyor.

Üç günlük "ulusal dua günü" ilan edilmişti

Üç günlük "ulusal dua günü" ilan edilmişti

Fakat hem ülke içinden hem de dışından gelen eleştirilere adeta ‘kulak tıkayan’ Magufuli, salgına mart ayında ilan ettiği ‘üç günlük ulusal dua günü’ vasıtasıyla cevap verdiklerini konusunda ısrar ediyor.

Cami ve kiliselerde toplu ibadetlere izin vererek halkın çalışmaya devam etmesini isteyen Tanzanyalı lider, geçtiğimiz ay da ulusal laboratuvara gizlice insan isimleri vererek hayvan, meyve ve yağ örnekleri gönderdiğini ve bir papaya ile keçinin sonuçlarının pozitif çıktığını söylemesinin ardından gündem olmuştu.

Bu açıklamadan sonra laboratuvarın başındaki isim ve Sağlık Bakanı Yardımcısı görevden alınmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
42
30
9
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yobaz-hoplatan

birini andirdi

Bozkurt

Coğrafya kadermiş. Öyle diyorlar.

Deneri

Dinler değişiyor ama ''dindar liderlerin her olayı tanrı,dua, kitap ile bağdaştırma aşkı'' değişmiyor. Halkı enfekte olmuş tavırlara bak. Dünya'ya bir faydal... Devamını Gör