Görüş Bildir
Haberler
Verdiğin Kararlarda Ne Kadar Özgürsün?

etiket Verdiğin Kararlarda Ne Kadar Özgürsün?

Kararlarını verirken çevrendekilerden baskı görüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seç.

3. Senin idolün olan kişi bunlardan hangisi?

4. Sence özgürlükle ilgili söylenmiş bu sözlerden hangisi daha iyi?

4. Sence özgürlükle ilgili söylenmiş bu sözlerden hangisi daha iyi?

5. Bir günün 28 saat olsa o ekstra dört saati nasıl değerlendirirdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Özgürlükten bahsediyorsak ekonomi de önemli. Aylık gelirin ne kadar?

7. Sosyal medyadaki linç kültürü hakkındaki düşüncen ne?

7. Sosyal medyadaki linç kültürü hakkındaki düşüncen ne?

8. Son olarak Türkiye sence ne kadar özgür bir ülke? Bizim için puanla.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Özgürlük senin karakterin!

Sen özgür bir ruha sahipsin! İnsanların ne dediği ne düşündüğü hiçbir zaman umurunda olmadı olmayacak da! Canın ne istiyorsa o an onu yapıyorsun. Çünkü hayatın böyle çok daha güzel olduğunu biliyorsun. Bir düşünceye veya bir insana bağlı kalmaktan pek haz almıyorsun. Bu senin özgürlüğünü kısıtlıyor. O yüzden sen nasıl iyi hissediyorsan öyle yaşamayı istiyorsun. Özgür yaşamak senden sorulur. Etrafında özgürlüğünü kendi kendine kısıtlamış yüzlerce insan görüyorsun ve gerçekten onlara şaşırıyorsun. Nasıl böyle yaşıyorlar acaba diye kendi kendine düşünmeden edemiyorsun. Sen onları gördükçe, özgür yaşamanın tadını çıkarmaya, onu elinde tutmaya devam ediyorsun. Kimsenin senin hayatına karışmasına izin vermiyorsun. Her zaman kendi kararlarını kendin alıyorsun. Nerede olursan ol istediğin gibi davranıyorsun.

Özgürlüğünü doya doya yaşamalısın!

Kararlarını almakta kısmen özgürsün. Sen aslında özgür bir ruha sahipsin. Fakat bunu sana tam anlamıyla yaşatmıyorlar. Yaşadığın ortam, ailen veya etrafındaki diğer insanlar buna engel olabiliyor. Aslında sen fark etmesen de seni kısıtlıyorlar. Çoğu insanın yaşadığı gibi sen de bu durumdan zaman zaman bunalıyorsun. Hatta bazen başını alıp buralardan gitmek istiyorsun. İstediğin gibi yaşamak, özgürce davranmak istiyorsun ama yaşam şartlarımız çoğu zaman buna izin vermiyor. Hatta çoğumuz bu durumu kabullenip kısıtlandığımız hayat içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. İnsanların sözlerine esir oluyoruz. Onların ne düşündüğüne önem verip hayatımızı ona göre şekillendiriyoruz ve içten içe özgürlüğümüzü kendi içimizde köreltiyoruz. Bir robot gibi yaşamayı kabulleniyoruz.

Özgürlük senin için karmaşık bir kavram!

Özgürlük senin için karmaşık bir kavram!

Senin için özgürlük çok göreceli bir kavram. Kimin için özgürlük? Ne için özgürlük? Gerçek özgürlük mümkün mü? Eğer ben özgür olursam başka insanların özgürlük alanına girmiş olur muyum? Bu sorular hep kafanı kurcalıyor. Dışarıda gözüken özgürlük algısını saçma buluyorsun. Çünkü sana göre özgür gözükmen için bile belli şeylerden taviz vermen gerekebiliyor. Mesela işinden istifa edince vakit olarak özgürlüğe kavuşuyorsun ama belirli maddi ihtiyaçlarından taviz vermen gerekiyor. Elbette özgürlük iyidir ama sen bu konuda insanların genelinden farklı düşünüyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
268
90
55
26
22
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Piloo

Özgürlüğünü doya doya yaşamalısın! İYİ AÇIKLAMIŞ REİSS :p

Gizem Yenikler

Özgürlük senin için karmaşık bir kavram! Senin için özgürlük çok göreceli bir kavram. Kimin için özgürlük? Ne için özgürlük? Gerçek özgürlük mümkün mü? Eğer... Devamını Gör

DNZSVS

Özgürlük senin karakterin. Haklı olablr