Görüş Bildir
Haberler
Van Depreminde 39 Kişiye Mezar Olmuştu: Sevgi Apartmanı'nın Müteahhitlerine Delil Yetersizliğinden Beraat

Van Depreminde 39 Kişiye Mezar Olmuştu: Sevgi Apartmanı'nın Müteahhitlerine Delil Yetersizliğinden Beraat

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde yıkılan Sevgi Apartmanı'nın müteahhitleri için beraat kararı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göreVan'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde Sevgi Apartmanı'nın yıkılması sonucu 39 kişi yaşamını yitirmişti.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit Salih Ölmez ve inşaat mühendisi Murat Kazancı hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak suçundan dava açmıştı.

Son duruşma 6 Kasım 2019’da görüldü

Son duruşma 6 Kasım 2019’da görüldü

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada 9'un üzerinde duruşma görüldü. Son duruşma 6 Kasım 2019’da yapıldı ancak müşteki avukatları duruşmaya katılmadı.

Savcı, esas hakkındaki mütaalasında sanıkların bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan cezalandırılmasını istedi.

Berat kararı davacı avukatlarına ulaşmadı

Berat kararı davacı avukatlarına ulaşmadı

Habere göre mahkemenin duruşmada yargılamayı bitirerek iki sanığın beraatine hükmettiği açığa çıktı. Durumdan habersiz olan avukatlara karar tebligatı da yapılmadı. Bu nedenle beraat kararı kesinleşti.

"Karar toplum vicdanında ciddi bir yara olmuştur"

"Karar toplum vicdanında ciddi bir yara olmuştur"

Karar, mağdurlardan bir yurttaşın e-Devlet’ten baktığı dava dosyasını 'kapalı' görmesiyle açığa çıktı. Dosyanın avukatlarından Efkan Bolaç, karar hakkında şu açıklamayı yaptı: 

'Kumdan ve priketten yapılan bir evin altında kalan insanlar öldü. Bu cinayetle ilgili verilen beraat kararı, toplum vicdanında ciddi bir yara olmuştur. Bize tebligat yapılmaması kanuna aykırıdır. Savcılığın bunu istinafa götürmemesi ise ayrıca manidar.'

"Belgeye ulaşılamadı"

"Belgeye ulaşılamadı"

Mahkeme, kararının gerekçesinde davaya konu Sevgi Apartmanı'nın müteahhidi olarak gösterilen Ölmez İnşaat adında bir şirketin olduğuna dair belgeye ulaşılamadığını, sanık Ölmez’in ise davaya konu binanın müteahhidi olduğuna ilişkin kesin delil elde edilemediğini savundu.

Kararda binada tüm ortakların çeşitli zamanlarda ikamet ettikleri, kendi eş ve çocuklarının ikamet edeceği bir binada bu kişilerin hileli davranışlar sergilemesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı savunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
34
12
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuzhan Tekden

Şu ülkede müteahitleri, siyasal İslamcıları ve yandaşları koruduklarının onda birisi kadar bilim adamlarımızı, mühendislerimizi korusalardı Avrupa bokumuzu y... Devamını Gör

Uğur Bakır

Olan gene garibana oldu, adaletinize tüküreyim..

Burak Coskun

deliller toprağın altında, üstünde değil...