Görüş Bildir
Haberler
Van Depremi Ne Zaman Olmuştu? Van Depremi Kaç Şiddetindeydi ve Kaç Kişi Ölmüştü?

Van Depremi Ne Zaman Olmuştu? Van Depremi Kaç Şiddetindeydi ve Kaç Kişi Ölmüştü?

Fay hatlarının dünyada en yoğun olarak bulunduğu yerlerden biri de ülkemiz Türkiye. Yurdun birçok bölgesinde fay hatları bulunuyor. Bu sebeple yaşanan depremlerin şiddeti fazla olabiliyor. Yakın zamanda Van’da gerçekleşen deprem de çok fazla sayıda can kaybına neden olmuştu. 23 Ekim 2011 günü 7.2 büyüklüğünde gerçekleşen ve 25 saniye süren Van Depremi’nin merkez üssü Van merkeze 17 kilometre uzaklıkta olan Tabanlı köyü olmuştu. Van Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlar 10. yıl dönümünde anılıyor. Peki, Van Depremi’nde kaç kişi hayatını kaybetmişti? İşte 23 Ekim 2011 Van Depremi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de yaşanan depremler her zaman vatandaşların bir numaralı korkularından biri. Özellikle uzmanların uyardığı beklenen Marmara Depremi’nin çok fazla sayıda can kaybına neden olacağı tahmin ediliyor. Depremler gündemdeyken, üzerinden tam 10 yıl geçen Van Depremi’nde hayatını kaybedenler de anılıyor.

VAN DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ÖLMÜŞTÜ?

Van Depremi’nde 601 kişi hayatını kaybetmiş ve 4 bin 152 kişi yaralanmıştır. 2 bin 262 binada ise ağır hasar meydana gelmiştir.

Van Depremi’nden Sonra Yaşananlar

Van Depremi’nden Sonra Yaşananlar

Ekim 2011 Van depremi, 23 Ekim 2011 günü Türkiye saati ile 13.41'de Van'da meydana gelen ve 25 saniye süren bir depremdir. Depremin merkez üssü Van'a 17 kilometre uzaklıktaki Tabanlı köyüdür. Yapılan değerlendirmelerde depremin büyüklüğü; Kandilli Rasathanesi tarafından Richter ölçeğine göre 6.6ML, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından ise Moment magnitüd ölçeğine göre 7.2 Mw olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi'nden daha sonra yapılan açıklamada, depremin şiddetinin depremin merkez üssünde 9.0 olduğu belirtildi ve depremin moment büyüklüğü 7.2 Mw olarak düzeltildi.

Deprem, Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı'na bağlı 22 istasyon tarafından kaydedildi. Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi çevre illerde İran ve Kuzey Irak'ta da hissedilen depremde binalar yıkıldı, elektrik ve telefon hatları kesildi. Moment magnitüd ölçeğine göre 7.2Mw büyüklüğündeki deprem, Cumhuriyet tarihi boyunca Anadolu'da meydana gelen en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Van Depremi Yapısal Hasarlar

Van Depremi Yapısal Hasarlar

28 Ekim günü sabah saatlerinde AFAD'dan yapılan açıklamada; Van ili Merkez ilçesi, köyleri ve Erciş ilçesi merkez mahallelerinde TSİ 09:30 itibarıyla 10.621 binanın incelendiği; 5739 binanın hasarlı ve oturulmaz, 4882 binanın hasarlı ancak oturulabilir olduğu ve tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Deprem nedeniyle toplam 2262 bina yıkıldı.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın