Görüş Bildir
Haberler
Vadeli Doğalgaz Piyasası İşleme Açıldı

Vadeli Doğalgaz Piyasası İşleme Açıldı

Batuhan
01.10.2021 - 15:14

EPİAŞ'ın vadeli doğalgaz piyasası 1 Ekim saat işleme açıldıktan sonra ilk işlemlerde Ocak vadeli kontratların fiyatı 3 bin 413 TL olurken Aralık vadeli kontratların fiyatı 3 bin 155 TL oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

EPİAŞ’ın Vadeli Doğalgaz Piyasası (VGP) 1 Ekim’de işleme açıldıktan sonra ilk işlemlerde Ocak vadeli kontrat bin metreküp başına 3 bin 413 TL’den işlem görürken Aralık vadeli kontrat 3 bin 155 TL’den işlem gördü. 30 Eylül’de spot piyasada doğal gaz bin metreküp başına 2 bin 927 TL’den işlem görmüştü.

EPİAŞ tarafından halen işletilmekte olan ve 7 güne kadar ürünler için işlem yapılabilen Spot Piyasa kapsamında, yatırımcılar Günlük (gün öncesi, gün içi, gün ertesi) ve Haftalık (hafta sonu, hafta içi, hafta tümü) Ürünler ile katılımcılar portföylerini dengeleyebilir ve fiziksel optimizasyon yapabilirken, Vadeli Doğalgaz Piyasası kapsamındaki Aylık, Çeyreklik ve Yıllık Ürünler ile bunlara ilave olarak, geleceğe yönelik fiyat beklentilerini keşif (price discovery) ve fiyat riskinden korunma (hedging) imkânı elde edebilecekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın