Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Dünya Çapında Artış Bekliyor: Japonya'da Bir Ayda İntihar Edenlerin Sayısı Bir Yılda Koronadan Ölenleri Geçti

Uzmanlar Dünya Çapında Artış Bekliyor: Japonya'da Bir Ayda İntihar Edenlerin Sayısı Bir Yılda Koronadan Ölenleri Geçti

Ulaş
30.11.2020 - 12:12

Japonya'da ekim ayında intihar edenlerin sayısı, bir yıl boyunca koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ülkede geçen ay yaşamlarına son verenlerin sayısı 2 bin 153.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ise Cuma günü itibarıyla salgının başından bu yana Covid-19'dan ölenlerin sayısı ise 2 bin 87. Bu veriler, birkaç yıldır düşük seyreden intihar vakalarının son aylarda hızla artarak Mayıs 2015'ten sonraki en yüksek seviyesine ulaştığına işaret ediyor.

Japonya hükümetinin verilerinin, koronavirüs salgınında uygulanan önlemlerin ruh sağlığına etkileri ve bunlardan hangi kesimlerin daha fazla etkilendiği konularında başka ülkelere ışık tutabileceği belirtiliyor.

'İntiharlar dünya çapında artabilir.'

'İntiharlar dünya çapında artabilir.'

CNN'in haberine göre, Tokyo'daki Waseda Üniversitesi'nden Doçent Dr. Michiko Ueda, 'Bizde kapanma bile olmadı ve diğer ülkelerdekine kıyasla göre Kovid-19'un etkisi çok sınırlıydı. Bu veriler, diğer ülkelerde intihar vakalarının gelecekte çok daha büyük oranda artabileceğine işaret ediyor' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Japonya'daki intihar vakaları yıllardır birçok ülkedekinden daha fazla.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Japonya'daki intihar vakaları yıllardır birçok ülkedekinden daha fazla.

2016 verilerine göre intihar sonucu yaşamını yitirenlerin oranı 100 binde 18,5.

Japonya Batı Pasifik bölgesinde Güney Kore'den (100 binde 26,9) sonra en fazla intihar vakasının görüldüğü ülke konumunda.

Dünya ortalaması ise 100 binde 10,6.

Japonya'da intihar vakaları pek çok nedene bağlanıyor. Bunlar arasında uzun çalışma saatleri, okul baskısı, sosyal izolasyon ve damgalanma da sayılıyor. Ülkede intihar vakalarına ilişkin kayıtlar 1978'den beri tutuluyor.

İntihar eden kadınların sayısı artıyor.

İntihar eden kadınların sayısı artıyor.

Bu verilere göre, 2019'a kadar olan 10 yıllık dönemde intihar vakalarında düşüş kaydediliyordu. Geçen yıl intihar sonucu ölenlerin sayısı 20 bine kadar düşmüştü. Ancak koronavirüs salgınının bu eğilimi tersine çevirdiği ve bu artışın kadınları orantısız bir şekilde etkilediği belirtiliyor.

Japonya'da intihar edenlerin çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Fakat yaşamlarına son veren kadınların oranı artıyor.

Ekimde kadınlar arasındaki intihar vakalarının oranı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 83 arttı. Erkekler arasındaki artış ise yüzde 22.

İlginizi çekebilecek diğer haberler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
31
13
11
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Burma

Çok emin değilim ancak intihar vakalarının artmasının en büyük sebebi sanırım japonların kültürleri ve yaşayış tarzları ile kendi ekollerini kapalı kapılar a... Devamını Gör

Can Arat

Heh. Dediğime gelmeye başladı. Ben ne dedim, uzun vadede koronadan korunmak için aldığınız bir takım vasat önlemler psikolojik ve fiziksel sağlığınızı tehlik... Devamını Gör

damaged_cute

çok melankolik bir millet bu japonlar ve ölüme karşı garip bir takıntıları var