Görüş Bildir
Haberler
Uzay Taksisi İçin Hazırlık Tamam

Uzay Taksisi İçin Hazırlık Tamam

Batuhan
02.03.2015 - 11:43 Son Güncelleme: 02.03.2015 - 13:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'li astronotlar Terry Virts ve Butch Wilmore, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) üçüncü uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. Astronotlar yılsonunda yakılacak uzay taksisi platformu için gerekli donanımı yerleştirdi.

ABD'li astronotlar, UUİ'nin dışına bu yıl sonunda monte edilecek 'uzay taksisi' kenetlenme platformu için gerekli hazırlıkları tamamladı. İki haftadan kısa süre içinde üçüncü uzay yürüyüşlerini gerçekleştiren Terry Virts ve Butch Wilmore, 122 metre uzunluğunda kablo ve iki anten yerleştirdi. Yerleştirilen donanım, uzay istasyonuna yaklaşan uzay araçlarına konum bilgisi gönderilmesini sağlayacak.

Virts ve Wilmore'un dün TSİ 13.52'de başlayan uzay yürüyüşleri 5 saat 38 dakika sürdü. Astronotlar TSİ 17.30'da 42'inci Keşif Görevi'ndeki yürüyüşleri başarıyla tamamlamış oldu.

Astonotlar 21 ve 25 Şubat'ta gerçekleştirilen yürüyüşlerde UUİ'de bağlanacak uluslararası kenetlenme adaptörleri (IDA) için 110 metrelik kablo döşemişti. Adaptörler, sırasıyla Haziran ve Aralık aylarında SpaceX firmasının Dragon kapsülüyle taşınacak ve monte edilecek.

Kenetlenme platformunun tamamlanmasının ardından UUİ'ye astronot gönderme görevi Rusya'nın Soyuz değil, SpaceX ve Boeing'in geliştirdiği uzay kapsülleriyle gerçekleşecek. 4 kişilik Soyuz'a kıyasla 7 mürettebat taşıyabilen kapsüller, UUİ'deki astronot sayısının da artmasını sağlayacak.

SpaceX'in Dragon ve Boeing'in CST-100 kapsülleri, IDA teknolojisinin yanı sıra astronotların döşediği kablo ve antenlerin temsil ettiği C2V2 iletişim sistemine göre geliştirildi.

Virts, dün tamamlanan yürüyüşte üçüncü, Wilmore ise dördüncü uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. Astronotların toplam yürüyüş süresi 19 saat 2 dakika olarak gerçekleşti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/uza...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0