Görüş Bildir
Haberler
Uzay Araştırmalarında Devrim: Mini Küp Uydular

Uzay Araştırmalarında Devrim: Mini Küp Uydular

Psy Goa
16.02.2016 - 15:32

Space bu programda nanoteknolojiyle donatılmış küçük boyutlardaki uyduları konu alıyor. Bu sayede Mars’ta yapılan keşifler ve diğer uzay araştırmaları artık daha da kolay hale gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Estonya’nın Tallin şehrinde bulunan Mektory Uzay Ajansı’ndaki öğrenciler şu anda yeni bir küçük uydu geliştirerek bunu Dünya yörüngesine göndermek için çalışıyor.

Küp şeklindeki küçük uydular sayesinde artık uzayda araştırma yapmak çok daha kolay ve hızlı…

Bu küçük aletlerin taşıdığı potansiyel işlev büyük uzay ajansları ve burada Estonya’nın Tallin teknoloji Üniversitesi’nde bulunan Mektory Uzay Ajansı’ndaki öğrenciler tarafından test edildi.

Marta Hang, Cubesat Programı Asistanı, Mektory Uzay Ajansı: 

‘‘Uydu yapabileceğime asla inanmazdım. Ben sadece NASA’nın uydu ürettiğini zannediyordum. Ancak şu anda kendi üniversitemde bunu yapabiliyorum.’‘

Tashi Dolma Gyeltshen, Endüstri Mühendisi Öğrencisi, Tallin Üniversitesi:

‘‘Bu projede çalışan insanlar farklı özgeçmişlere sahip ancak takım olarak birlikte çalışıyor ve büyük çaba harcıyoruz.’‘

Mektory nano-uydu geliştirme programı öğrenciler ve profesörler tarafından uzay sanayi sektörüyle birlikte uluslararası çapta yürütülüyor.

Amaç gelecekte uzay sektöründe çalışacak genç beyinleri eğitmek.

Mart Vihmand, Mektory Uzay Ajansı Müdürü: 

‘‘Şu anda uzaktan kumanda edilebilen küçük bir uydu üzerinde çalışıyoruz. Bu uydu uzaydan Dünya’nın fotoğrafını çekebicek.’‘

Bu tarz uydular avucunuzun içine bile sığabilecek büyüklükte olabilir. Bir ila 10 kilogram ağırlığındaki bu aygıtlar düşük bütçeli elektronik aksamlarla geliştiriliyor. Öğrencilerin üzerinde çalıştığı bu yeni nesil uyduların uzaya gönderimi iki yılı alabilir.

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

bizim üniversitelerde de hala saçma sapan konular tartışıladursun, adamlar iş yapıyor.

Murat Atalay

Daha neler var neler. Muhtemelen bir sonraki neslimiz yurtdışına çıkar gibi uzaya gidebilecek. http://uzaycagi.com/