Görüş Bildir
Haberler
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, FETÖ Üyeliği İddiasıyla Tutuklandı

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, FETÖ Üyeliği İddiasıyla Tutuklandı

CHP Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanma hakkında açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yarın konuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirterek, 'Fetö’nün CHP’de yaşama şansı yoktur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığı bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Urla Belediye Başkanı Oğuz, savcıya ifade verdi. Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı.

İfadesinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi

İfadesinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi

Başkan Oğuz savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütünene üye olmak' suçundan tutuklandı.

"Ailem önce Allah’a sonra sizlere emanet"

"Ailem önce Allah’a sonra sizlere emanet"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutuklanmanın ardından Başkan Oğuz'un sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Oğuz ve ailesinin fotoğrafının bulunduğu paylaşımda, 'Bu yola çıkarken ‘Kendimi ve Ailemi sizlere emanet ediyorum’ demiştim. Ailem önce Allah’a sonra sizlere emanet. Vatanım, Bayrağım, Cumhuriyetim ve Mustafa Kemal Atatürk hepimize emanet. Biraz beni özleyeceksiniz ama ben sizleri çok özleyeceğim. Kalın sağlıcakla' ifadeleri yer aldı.

"Seçimle gelenlerin hukuk eliyle bertaraf edilmesini kınıyoruz"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Yücel’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'Urla Bld. Başkanımız Burak Oğuz tutuklandı. Fetö'nün CHP'de yaşama şansı yoktur. Seçimle gelenlerin hukuk eliyle bertaraf edilmesini kınıyoruz. Başkanımızla dayanışma halindeyiz. Hukuki süreci takip ediyoruz. Yarın bu konuda ayrıntılı açıklama yapacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
91
19
14
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

Ya sabır ya selamet. Aday olurken fetoyla bağlantısı yoktu ama seçilince fetocu oldu.

Bozkurt

AKP başka türlü belediyeleri geri alamıyor.

her partiye sızan fetö, bir akpye sızmamış ne enteresan ahahahskdhskjlhskj

Mert

Yaw Tayyip Erdogani, Abtullah Gullu ve Bulen Arinci beden tutuklamiyorsunuz. En buyuk destekcileri bu ic cibilliyetsiz