Görüş Bildir
Haberler
Ürgüp'te Köpekler Tekmelenerek Öldürüldü İddiası

Ürgüp'te Köpekler Tekmelenerek Öldürüldü İddiası

ATKN
03.07.2016 - 19:04 Son Güncelleme: 03.07.2016 - 21:08

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bakımevine götürülmek üzere taşınan köpeklerin boş bir arazide tekmelenerek öldürüldüğü iddia edildi. Olayın sosyal medyaya yansıması ve paylaşılan fotoğrafların ardından açıklama yapan Ürgüp Belediyesi, şikayete konu kişi veya kişilerin soruşturmanın selameti açısından açığa alındığını belirterek, 'Paylaşılan fotoğraflarda bulunan ve belli bir süreden beri belediyemiz bünyesinde hizmet alımı yolu ile taşeron firma personeli olarak çalışan ilgili kişi ve kişiler ile ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün gazetesinin haberine göre, bakımevine götürülmek üzere taşınan köpeklerin Ürgüp Belediyesi'nin bakımevi ekipleri tarafından boş bir arazide tekmelenerek öldürüldüğü öne sürüldü.

Olayın Hayvan Hakları Konfederasyonu'na bildirildiği ve suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Ürgüp Belediyesi'nden açıklama

Ürgüp Belediyesi'nden açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili açıklama yapan Ürgüp Belediyesi, şu ifadelere yer verdi:

'Bugün sosyal medyada yer alan 'Ürgüp Belediyesi Köpekleri katlediyor.' başlıklı yazı ve haberler tamamı ile karalamaya yönelik ve haksızca isnad edilen suçlamalardır.

Olayda konu edilen görüntü ve fotoğraflar hayvanları doğal ortamlarına bırakma esnasında, bir zamanlar bu görevde bulunan ve artık belediyemizde çalışmayan kimliği bilinen bir şahıs tarafından işten çıkarılmasını bahane ederek (kendi açısından) görüntünün tamamı kullanılmadan sanki hayvan tekmeleniyormuş gibi bir anı kesilerek servis edilen bir görüntü olup, tamamen haksız ve gerçek dışıdır.

2015 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştiği tespit edilen bu olayla ilgili personeller bu görevi sürdürmemekte olup, belediyemiz tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Belediyemiz o tarihlerde geçici hayvan bakım evini hizmete açmış, 5199 sayılı hayvan hakları kanunu çerçevesinde iş ve işlemleri büyük bir titizlikle yürütmektedir. 

Görüntüyü servis eden şahısla ilgili 'Neden daha önce idareyi bilgilendirmediği, öyle bir konu var ise video çekmek yerine neden engel olmadığı, şimdi sosyal medyaya verdiği konusunda da gerekli yasal işlem başlatılacaktır.'

Hayvansever dostlarımıza konuya duyarlılıkları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyor, kendilerini bakımevimize ve Ürgüp'ümüze davet ediyoruz. 

Belediyemiz, hayvanlarımızı koruma amacı ile büyük fedakarlıklar göstererek Erciyes Üniversitesi Veteriner Hekimliği Mezunu, aynı zamanda hayvansever Havva Sülün ve 4 personelimizle çalışmalarını başarıyla yürütmektedirler. Kaldıki Ülkemizin çeşitli İllerinden gelerek çalışmalarımızı yerinde gören hayvansever dernekleri Belediyemizin bu çalışmalarını beğeniyle takip etmektedirler.

Konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapmadan bir kaç fotoğrafı yorumlayarak yapılan haksız suçlamaları kabul etmediğimizi, söz konusu haberi yapan kurum ve kuruluşlar hakkında 'devletin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek'  suçundan işlem başlatılacaktır.'

İkinci açıklama: 'Şikayete konu kişi veya kişiler açığa alındı'

İkinci açıklama: 'Şikayete konu kişi veya kişiler açığa alındı'

Konuyla ilgili ikinci kez açıklama yapan Ürgüp Belediyesi, şikayete konu kişi veya kişilerin soruşturmanın selameti açısından açığa alındığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bulunan ve belli bir süreden beri belediyemiz bünyesinde hizmet alımı yolu ile taşeron firma personeli olarak çalışan ilgili kişi ve kişiler ile ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Bu bağlamda şikayete konu kişi veya kişiler soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştır.

Bundan sonraki süreç hukuk zemininde devam edecektir.

Belediyemizin ve Başkanlığımızın bu konu ile ilgili hassasiyeti tartışılmamalıdır.

Medyadaki Fotoğraf paylaşımları nitelik ve nicelik açısından ayrıca değerlendirilecektir.

Bu konuda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ederiz.'

BirGün, Ürgüp Belediyesi, (2) ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
87
57
23
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beykan şenyavuz

Kendim ürgüplüyüm ve çok şaşırmadım. O belediyenin çalışanı yapmıştır. Liseli gençler el ele kol kola geziyo diye parktaki ağaçları kesen belediyenin çalışan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Belediye baştan aşağı suçlu değil mi? Bu olayı geçtim terk edilmiş o arazide nasıl hayatta kalabilirler ki?

toboe_clarieu

Orospu çocuğu gebersin amık evladı!!!!!!!!