Görüş Bildir
Haberler
Üniversitelinin Ölümüne Yol Açan Şoför Yaya Geçidini Suçladı

Üniversitelinin Ölümüne Yol Açan Şoför Yaya Geçidini Suçladı

ATKN
22.05.2015 - 16:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzurum'da yaya geçidinden karşıya geçtiği sırada çarptığı üniversite öğrencisi Mukaddes Yasan'ın ölümüne neden olan halk otobüsü şoförü davada kendini ilginç bir şekilde savundu. Bilirkişi raporunda o sırada cep telefonuyla konuştuğu için kusurlu bulunan şoförün avukatı, yaya geçidinin yanlış yere konulduğunu, kazanın bu nedenle meydana geldiğini ileri sürdü.

Olay, geçen 25 Mart'ta merkez Yakutiye ilçesindeki Cumhuriyet Caddesiyle Yakutiye Belediyesinin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'nden aldığı yolcuları Yunus Emre Mahallesi'ne götürmek için yola çıkan Muammer Özkan yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsü, sağa dönüş yaptıktan sonra caddenin karşısına geçmek isteyen Mukaddes Yasan ve Elif Çelebioğlu'na çarptı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan kaza yerinde yaşamını yitirdi, sınıf arkadaşı 18 yaşındaki Elif Çelebioğlu ise hafif yaralı olarak kurtuldu.

Mukaddes Yasan'ın cenazesi memleketi Muş'ta toprağa verildi, sürücü Muammer Özkan ise tutuklandı.

Kaza anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti

Telefonla konuşuyormuş

Mukaddes'in babası Mehmet Sıddık Yasan'ın şikayetçi olduğu sürücü Muammer Özkan hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda Muammer Özkan 'kaza sırasında cep telefonu ile konuştuğu ve yaya geçiş hakkına öncelik tanımadığı' için kusurlu bulundu.

'Yaya geçidi düzenlenmezse başka kazalar da olur'

Muammer Özkan'ın avukatı Alparslan Başlıcan, mavekkilinin genç kızın ölümü nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Savunmasında kazanın meydana geldiği yerin kör nokta olduğunu öne züren Avukat Başlıcan, yaya geçidinin trafik ışıklarından 10 metre yukarıda olması gerektiğini savunarak şunları söyledi:

'Kazanın meydana geldiği yer kör nokta. Trafik ışıkları ve yaya geçidinin kavşağın hemen başında olması nedeniyle müvekkilim kontrolündeki otobüsle geçişini tamamlayamamıştır. Kaza mahalline çarpraz bir şekilde durmuştur. Müvekkilim, telefonla konuşmasa bile bu noktadan yayaları görme imkanı yoktu. Akşam olması, buradaki ışıklandırmanın yetersiz oluşu olaya farklı boyut katıyor. Müvekkilimin telefonla konuşması bizce de kabul edilen bir kusur ancak  kaza yeri ne yayaların tam kullanımına, ne de halk otobüslerinin trafik akışına çok da müsait bir yer değil. Yaya geçidi 5-10 metre üst tarafa taşınmış olsa, geçecek olan araç dönüşünü tam olarak tamamlayabilecek. Bu sayede de önünden geçen şahsı görme imkanına sahip olacak. Tüm bunları mahkeme aşamasında da sunacağız ve olay yerinde keşif talebimiz olacak. Trafik sinyalizasyon ve yaya geçidinin düzenlemesi olmadıkça bu kazaların yaşanacağı aşikar.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0