Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteler Açılacak Mı? YÖK Başkan Saraç’tan Üniversite Açıklaması

Üniversiteler Açılacak Mı? YÖK Başkan Saraç’tan Üniversite Açıklaması

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs pandemisi sebebiyle üniversiteler uzun süredir kapalı durumda. Öğrenciler eğitimlerini ve sınavlarını online olarak yapabiliyor. MEB’in açıkladığı ilkokul, ortaokul ve lisede yüz yüze eğitim süreci sonrasında üniversitelerin açılıp açılmayacağı da gündeme geldi. YÖK, üniversitelerin açılması için Sağlık Bakanlığı’ndan acil kodu ile bilgi istedi. İşte üniversitelerin açılıp açılmayacağı ile ilgili son dakika bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Üniversiteler Açılacak Mı?

Üniversiteler Açılacak Mı?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin açılışı ile ilgili sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı;

'Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla 'öğrenci' ve 'akademisyenlerimize' yönelik bir anket düzenleyeceğiz. Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek. Yeni YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır. Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız. Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00'ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır' dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Bilgi İstendi

Sağlık Bakanlığı’ndan Bilgi İstendi

YÖK’ün yaptığı açıklamada, üniversitelerin bahar döneminde açılıp açılmaması için Sağlık Bakanlığı’ndan görüş istenildiğini belirtildi. Eğer Sağlık Bakanlığı’ndan olumlu görüş gelmesi halinde üniversitelerin bahar döneminde kademeli olarak da olsa açılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın