Görüş Bildir
Haberler
Ulugöl Tabiat Parkı: Ordu'nun Saklı Hazinesi Sessizliğin ve Huzurun En İyi Adresi

Ulugöl Tabiat Parkı: Ordu'nun Saklı Hazinesi Sessizliğin ve Huzurun En İyi Adresi

Özge Tepe
30.07.2023 - 14:34

Ordu’nun Gölköy ilçesinde bir doğa harikası keşfetmeye hazır mısınız? Cennetin bir köşesi olan Ulugöl Tabiat Parkı, doğa severlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Bu rehberle, bu saklı cennetin sırlarını ve cazibe noktalarını keşfedebilirsiniz. Peki Ordu Gölköy Ulugöl Tabiat Parkı nerede, nasıl gidilir? Ulugöl Tabiat Parkında neler yapılır?

İşte Ulugöl Tabiat Parkı hakkında tüm merak edilenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulugöl Tabiat Parkı'na Hoş Geldiniz

Ulugöl Tabiat Parkı'na Hoş Geldiniz

Ordu iline bağlı Gölköy ilçesinde yer alan Ulugöl Tabiat Parkı, karşı konulmaz doğal güzelliği ve zengin biyolojik çeşitliliği ile sizi büyüleyecek. Karadeniz’in yemyeşil ormanları arasında gizlenmiş bir cennet olan bu park, bir doğa severin hayalindeki her şeyi sunar. 

Birbirinden güzel doğa yürüyüşü rotaları, piknik alanları, kamp yerleri ve daha fazlası Ulugöl’de sizi bekliyor.

Ulugöl'ün Oluşumu

Ulugöl'ün Oluşumu

Ulugöl, tıpkı bir peri masalından çıkmış gibi görünen bir alana yayılmıştır. Ancak bu güzellik, aslında jeolojik bir olayın sonucudur. Bu eşsiz tabiat parkı, bir heyelan sonucu oluşmuştur. 

Heyelanın oluşturduğu set gölü, yıl boyunca kaynağından su alan ve bu suyu hiç kaybetmeyen bir ekosistem oluşturmuştur.

Flora ve Fauna

Flora ve Fauna

Ulugöl Tabiat Parkı, farklı ağaç türleri, bitkiler ve hayvanlarla doludur. Kızılçam, sarıçam, meşe ve daha birçok ağaç türünün yanı sıra, kekik, menengiç ve adaçayı gibi endemik bitki türlerini de bulabilirsiniz. 

Ayrıca, karaca, yaban domuzu, tilki ve çeşitli kuş türleri ve hayvanları da doğal ortamlarında gözlemleme şansına sahipsiniz.

Aktiviteler

Aktiviteler

Tabiat parkı, doğa severlerin ve macera arayanların hayallerini gerçeğe dönüştüren çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüş, doğa fotoğrafçılığı, piknik yapma ve kamp kurma gibi aktiviteleri burada yapabilirsiniz. Ayrıca, Ulugöl'de, binlerce yıl önce oluşan bu doğal güzelliği ve göl manzarasını görmek için bir gözlem kulesi bulunmaktadır.

Konaklama ve Yeme İçme

Konaklama ve Yeme İçme

Ulugöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerine konaklama ve yemek yeme olanakları sunmaktadır. Tabiat parkının içinde ve çevresinde bulunan çeşitli otel ve pansiyonlar sizlere konforlu bir konaklama deneyimi sunar. Ayrıca, yöresel yemekleri denemek isteyenler için çeşitli restoranlar ve kafe seçenekleri mevcuttur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mevsimlere Göre Ulugöl

Mevsimlere Göre Ulugöl

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Ulugöl Tabiat Parkı, yıl boyunca ziyaret edilebilir. Bahar ve yaz aylarında, parkın yeşil ağaçları ve çiçekleriyle dolup taşar. Sonbaharda, ağaçların sarı ve kırmızı yaprakları göz alıcı bir manzara oluşturur. Kışın ise, park beyaz bir örtü ile kaplanır ve adeta bir kış masalına dönüşür.

Ulugöl Tabiat Parkı'na yaptığınız ziyareti daha da zenginleştirmek için çevredeki diğer cazibe noktalarını da ziyaret edebilirsiniz. Bunlar arasında Perşembe Yaylası, Boztepe ve Ordu'nun meşhur fındık bahçeleri yer alıyor.

Ulaşım ve Ziyaretçi Bilgileri

Ulaşım ve Ziyaretçi Bilgileri

Ordu il merkezinden Ulugöl Tabiat Parkı'na ulaşım oldukça kolaydır. İster özel aracınızla, ister toplu taşıma araçlarıyla parka ulaşabilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık bir saattir.

Ordu –Gölköy arası 63 kilometredir. Gölköy – Ulugöl ise 14 kilometredir. Ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın