Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde Yaşayan Bu Hayvanlardan Hangisinin Neslinin Tükenmekte Olduğunu Bulabilecek misin?

Ülkemizde Yaşayan Bu Hayvanlardan Hangisinin Neslinin Tükenmekte Olduğunu Bulabilecek misin?

Dikkatle korumamız gereken bu önemli hayvan türlerinden hangisinin neslinin tükenmekte olduğunu bilebilecek misin bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki hayvanlardan hangisinin nesli tükeniyor, seç bakalım!

Evet, doğru!

Evet, maalesef doğru. Akdeniz Foku uzun yıllar boyunca yalnızca Akdeniz ve Atlantik Okyanusu’nda yaşayan bir canlıydı. Yetişkinlerinin devasa boyutlarda olduğu biliniyordu, uzunluğu 2.40 metre iken, ağırlığı 400 kiloya kadar çıkabiliyordu. Fakat maalesef geçtiğimiz 100 sene içerisinde kontrolsüz avlanma ve ekolojik dengesizlikler sonucu artık yalnızca az sayılarda Akdeniz'de ve Ege Denizi'nde yaşadığı söyleniyor ve dünyada başka hiçbir yerde bu türe rastlanmıyor.

Maalesef, bilemedin.

Ülkemizin endemik hayvan türlerinden biri olan Toros Sivriburunlu Böcekçili nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değil. Şimdiye kadar yalnızca Niğde ve Antalya'da görülmüştür. İlk başta bir fareyi andırsa da, farelerin aksine beş parmaklıdır ve yalnızca böceklerle beslenir.

Maalesef, bilemedin.

Ülkemizin endemik hayvan türlerinden biri olan İnci Kefali nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değil. Van Gölü ve çevresinde yaşar ve Dünya'da yalnızca bu bölgede görünür. Halk arasında kendisine 'uçan balık' da denir. Derelerde sudan dışarı çıkarak, hoplaya zıplaya akıntıya karşı mücadele verdikleri için halk arasında kendisine 'uçan balık' da denir.

Maalesef, bilemedin.

Tiftik veya Ankara keçisi, Ankara'ya has bir keçi türüdür ve nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değildir.  Ataları, 13. yüzyılda Orta Asya'dan Anadolu'ya göçen Türkler tarafından, Hazar Denizi'nin doğusundan getirilmiş, İç Anadolu'nun iklim özelliklerine adapte olmuş ve zamanla Ankara'ya özgü bir hayvan olmuştur.

Maalesef, bilemedin.

Yaklaşık 30 saniye kesintisiz ötmesiyle meşhur Denizli horozu ülkemizin endemik hayvan türlerinden biri ve nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değil. Aslında diğer horozlardan farkı uzun ve ahenkli ötmesidir ve yöre halkı uzun öten horozları tercih ettiği için zamanla kendiliğinden oluşmuştur!

Maalesef, bilemedin.

Akbaş, Anadolu'ya özgü bir köpek ırkı ve nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değil. Kendisi yerli köpek türlerimizden biridir ve sürü koruma köpeği olarak bilinir. İç güdüleri çok güçlü olan bu türün Amerika'da da birçok çiftlikte yetiştirilmeye başlandığı biliniyor.

Maalesef, bilemedin.

Van kedisi dünyanın en güzel kedilerinden biri olmasının yanı sıra nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değil. Ülkemize özgü bir kedi türü olmasının yanı sıra onu diğer kedilerden ayıran en önemli özelliği suyu seviyor olması ve iyi bir yüzücü olmasıdır. İki farklı renkteki gözlerini de unutmamak lazım elbette!

Maalesef, bilemedin.

Literatürde adı 'Catalburun' olarak geçen ve Türk Tazısı olarak da bilinen Çatalburun ırkı nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında değildir. Ülkemize özgü olan bu hayvanlar inanılmaz iyi avcılar olmasıyla da bilinirler.

Evet, doğru!

Evet, maalesef Anadolu Parsı ülkemizde yaşayan endemik türlerden bir canlı ve nesli tükeniyor. Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan bu vahşi canlı Türkiye'de en son 1974 yılında görülmüş. Ülkemizdeki avcılık faaliyetleri sebebiyle maalesef soyları yok olmak üzere.

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz! 

 #GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
21
13
10
9
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arif Ali

ayı yavrusuna kurşun sıkıp köpeklere ısırtna orospu ç... şu an elini kolunu sallayarak geziyor ve bunu kahramanlık gibi anlatıyorsa, dağda gördükleri parsı ö... Devamını Gör

Serkan Özcan

ya niye sentetik yapmıyorsunsuz da normal kürk yapıyorsunuz hayvan herifler

Bade07

Bilmeyen yoktur diye düşünüyorum