Görüş Bildir
Haberler
Ufak Tefek Cinayetler'in Oya'sından Almamız Gereken 13 Hayat Dersi

Ufak Tefek Cinayetler'in Oya'sından Almamız Gereken 13 Hayat Dersi

Meltem
19.09.2018 - 14:12

Entrikalara, kötülüğe, kıskanç ve hırslı kadınlara sonunda kavuştuk; Ufak Tefek Cinayetler başladı! Dizinin başarılı olduğu kadar biraz da saf doktoru Oya'dan almamız gereken hayat dersleri var, sizinle paylaşmalıyız...

Yeni bölümü henüz izlememiş olanlar için geçen sezonun küçük bir özeti: 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İntikam soğuk yense de hazırlaması kolay değildir; pişirirken etrafa bulaşır, elini yakar, tadı da oldukça kötüdür.

Bildiğimiz gibi, Oya intikam ateşiyle yanıp tutuşuyordu ilk sezonda. Bu uğurda kendi kişiliğinden bile ödün verdi, sevdiği adamı kaybetme noktasına geldi, hatta mesleğini bile son anda toparladı. İşte tam olarak bu yüzden, intikam iyi bir şey değildir. İçinizi yakıp kavuran ateş hayatınızı mahvedebilir, daha da kötüsü sevdiklerinize zarar verebilir.

2. En yakın arkadaşların, dostların, sırdaşların bile olsa kendinden başka kimseye güvenme.

Herkesin bir zayıf noktası vardır. Merve ve Pelin lisedeyken kıskandıkları Oya'yı bir tuzağa düşürdüler, biliyorsunuz. İşte o tuzak Oya'nın en yakınlarından geldi; yediği içtiği ayrı gitmeyen dostlarından... Bu nedenle siz siz olun, kendinizden başkasına güvenmeyin.

3. Kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin hayatta senden daha kıymetli hiç kimse yok: Değmez!

Hayatımıza birileri girer, birileri çıkar; birileri çok fazla konuşur, birileri hakkımızda ileri geri her şeyi söyler ya da hiç olmayan dedikoduları yayar. Dizideki kadar olmasa da hayatta da entrika seven insanlar vardır. Tek yapmamız gereken bu insanlardan uzak durmak ve kulaklarımızı kapatmak... Çünkü arkadaşlar, DEĞMEZ!

4. Hayattaki önceliklerini doğru bir şekilde belirle, kimseye göre planlarını değiştirme: Hayatın senin ellerinde, unutma.

Kariyerin mi, aşk hayatın mı, ailen mi, arkadaşların mı? Önceliği neye veriyorsan, o yolda ilerle ve arkana bile bakma. Arkana bakmak sana zaman kaybettirdiği gibi, pişmanlık hayata tutunmanı engeller. Hayat senin, planlar senin!

5. Hayatının aşkını bulduysan, bundan eminsen ve onunla her yere gidebileceğine tüm kalbinle inanıyorsan durma!

İnsan aşkı kolay bulmuyor, hepimiz farkındayız. Bulduğumuzda da kaybetmemiz çok kolay oluyor. Hatta çoğu zaman fark edemiyoruz bile. İşte o insanı bulduysan, buna eminsen aşkının peşinden git. Gitmediğinde çok ama çok pişman olursun, bizden söylemesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendine iyi bak, sağlıklı beslen ve spor yap; bu hayata bir kere geliyorsun, sana verilen bedene saygı duy.

Bunları söylemek çok kolay elbette ama bu iradeye sahip olmak gerekiyor. Sadece bedenimiz için değil, ruhumuz için de gerekli olan budur.

7. Sevdiğin bir meslek seç, kendine uygun olan işi yap ve haz al: Bir ömür boyu çalışacağını unutma, bu nedenle işe her gün neşeyle git.

Özellikle genç arkadaşlarımız için söylüyoruz: Mesleğinizi sevmek çok ama çok önemli. Bir yerlerde bir sıkıntı olsa bile mesleğinize tutunmak, kariyer yolunuzda emin adımlarla yürümek ve yaptığınız işten haz almak güzel bir sığınma alanı sağlar.

8. Geri dönmeyeceğinden emin değilsen hiçbir kapıyı sıkı sıkıya kapatma; hayat bu, belli olmaz, biraz aralık bırakmakta fayda var.

Öfkeyle hareket ederken kırıp dökmek, etraftakileri geride bırakmak ve arkaya bakmamaya çalışmak ilk aşamada kolay gibi gelebilir. Ama bir gün o kapının açılmasını, geri dönmeyi ve yeniden başlamayı isteyebilirsiniz.

9. Kaçmak çözüm değildir; korkularınla yüzleş, insanlarla kavga et, olanları sindir ve hayatına devam et.

İntikam almak ne kadar korkunçsa, olanlarla yüzleşmeden kaçmak da bir o kadar kötü... Yüzleş, karşı çık, bağır çağır, ağla ve olanları sindir. Hayat senin, devam et.

10. İnsanlardan yardım istemekten çekinme; bu seni eksik ya da aciz yapmaz.

Yardım istemeyi çoğu zaman acizlikle karıştırabiliyoruz. Hayır, öyle değil. Sıkışınca insanlara sığınmak, yardım istemek, birlikte bir şeyleri yapmak güzeldir ve hayattan aldığınız zevki artırır. Deneyin, göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ne olursa olsun insan sosyal bir hayvandır, unutma: Gez, dolaş, arkadaşlarınla bir araya gel ve iyi vakit geçir.

Kariyer, aile, sağlık... Bunlar tabii ki önemli ama sosyalleşmek, bir arada zaman geçirmek, eğlenmek ya da tam tersine hüzünlenerek eski günlere gitmek güzeldir.

12. Kriz anlarında soğukkanlılığı elden bırakma, doğru zamanda geri çekil ve akışına bırak: Her şey olacağına varır.

Sonuç olarak hayat bu, bazen bazı şeyler elimizde olmaz. İşte o anlarda soğukkanlı ol, geri çekil ve izle. Bırakmak iyidir...

13. Sır sakla ama kendi canını, yakınlarının canını tehlikeye atma: O sırrı sen biliyorsan, başkası da öğrenebilir.

Bazen bize verilen sırları saklamak için kendimizi ya da yakınlarımızı tehlikeye atabiliyoruz. Gerçek hayatta bu kimsenin canına mal olmasa da çok kalp kırabilir, dikkat etmek gerekir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
36
26
9
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#5 hariç katılıyorum. Özellikle insanlara güven konusunda çoookk haklı ve yerinde bir yazı olmuş, tecrübeyle de sabit. #5'e katılmıyorum, aşk adı altında yap... Devamını Gör

Kzlt

Hiç izlemedim ama Oya karakterini, karakter olarak sevdim.

G.Lothlorien

14. Gereğinden fazla iyi olma. İyi niyetin fazlası aptallıktır. Ve bazen, iyiliğin de bir bedeli vardır.