Görüş Bildir
Haberler
Ufak Tefek Cinayetler’in Pilates Hocası Burcu’dan Almamız Gereken 13 Hayat Dersi

etiket Ufak Tefek Cinayetler’in Pilates Hocası Burcu’dan Almamız Gereken 13 Hayat Dersi

Meltem
26.02.2018 - 19:15

Son zamanların fenomen dizisi Ufak Tefek Cinayetler'in pilates hocası, Arzu'nun belalısı ve Mehmet'in sevgilisi Burcu'dan almamız gereken hayat dersleri var!

Not: Tabii ki tek suçlu Burcu değil, yılanın başı Mehmet! 😈

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yuva yıkanın yuvası olmaz.

1. Yuva yıkanın yuvası olmaz.

Mutluluğunuzu başka hayatların üzerine kurar, özgürlüğünüzü yaşamak isterken başkalarının alanlarını gasp ederseniz mutlaka yaptıklarınızın bedelini ödersiniz. Burcu, Arzu'nun yuvasının üzerine yuva kurduğunu ve mutlu olduğunu düşünse de aslında gerçekler öyle değil. O yuva çatırdıyor...

2. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Yalan söylemenin kötü olması bir yana bir yalanı sürdürebilmek, ortaya çıkmaması için uğraşmak çok ama çok zor. Gerçekler er ya da geç her zaman ortaya çıkar. Burcu, hamile olduğu yalanıyla Mehmet'i elinde tutacağını düşünüyor. Elbette bir sonraki bölümde neler olacağını göreceğiz ama bu yalanı ne kadar sürdürebilir ki?

3. Bugün bana, yarın sana.

3. Bugün bana, yarın sana.

Bugün bir başkasının başına gelen kötü şeyin, yarın sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok. Burcu, evli bir erkekle birlikte oldu ama bir şeyi hesaba katmadı: O evli erkek Oranj Mehmet neden Burcu'yu aldatmasın? Zaten Arzu'yla son bölümlerde yaşadıkları da ortada...

4. Parayla saadet olmaz.

4. Parayla saadet olmaz.

Dünya kadar mal mülk olsa da insan mutluluğu satın alamıyor elbette. Burcu her ne kadar Mehmet'in parasıyla her şeyi satın alabileceğini düşünse de iş çocuklara gelince bodosluyor. Onlara kendisini aldığı pahalı hediyelerle sevdireceğini zannediyor ama yanılıyor.

5. Deli ile çıkma yola, başına getirir bela.

5. Deli ile çıkma yola, başına getirir bela.

Burcu her ne kadar çok biliyor gibi görünse de aslında insanları hiç tanımıyor, yapabilecekleri kötülüklerin sınırlarını kestiremiyor. Merve'yle kurduğu ilişki de tam böyle. Kraliçenin yancısı olmaya çalışırken batırdığı bölümleri hatırlıyorsunuzdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.

6. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.

İnsanın yaşadığı gün içinde bulunduğu parlak durum her zaman sürmez, bu nedenle yarın kötü bir duruma düşülebileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Burcu, yaptıklarıyla Arzu'yu sürekli kışkırtıyor ama unuttuğu bir şey var; yarın ne olacak?

7. Abdalın dostluğu köy görününceye kadardır.

7. Abdalın dostluğu köy görününceye kadardır.

Mehmet gibi müşterek hayat bilmez birini elinde tutmak istiyorsan, ona sofralar donatmalı ve evden çıkarken 'Allah'a emanet' demelisin. Başka türlüsü bu tip erkekler için mümkün değildir.

8. Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını.

8. Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını.

Burcu, mesleği olan ve dizinin ilk bölümlerinden de anladığımız kadarıyla işini hakikaten iyi yapan bir kadın ancak son bölümlerde özellikle alışverişe Mehmet'le birlikte çıkmayı istemesi, Mehmet'in eline bakması hoş görünmüyor. Sonuçta kolunda altın bileziği var, Mehmet kim yahu?

9. Gençliğin kıymeti, ihtiyarlıkta anlaşılır.

9. Gençliğin kıymeti, ihtiyarlıkta anlaşılır.

Burcu pilates yapıyor, sağlıklı besleniyor ve kendine iyi bakıyor ancak ya iç güzelliği? Entrikalar, yalanlar, komplolarla beslediği kalbi kötü olduğu sürece istediği kadar fit görünsün; neye yarar?

10. Dostun attığı taş baş yarmaz.

10. Dostun attığı taş baş yarmaz.

Sonuçta dost acı söyler, öyle değil mi? Burcu, her ne kadar sağlam temeller üzerine kurulmamış olsa da Sarmaşık'taki birliği bozmayı istiyor; kah Pelin'in kah Merve'nin en yakın arkadaşı olmak için çabalıyor. Hatta aralarını bozmaya bile çalışıyor ama işler öyle değil. Birbirlerine taş atsalar bile dostlar onlar sonuçta...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Öyle durumlar vardır ki, dışarıdan bakanlar özenirler ve baktıkları kişinin yerinde olmayı isterler ama aslında işler öyle yürümez. Burcu, Sarmaşık'taki hayata çok özeniyor ama oradaki kadınların ne kadar mutsuz olduklarını hiç görmüyor; yalnızca görüntüye aldanıyor.

12. Hatasız kul olmaz.

12. Hatasız kul olmaz.

Tabii ki herkes yanlış yapabilir, hata insanlara has bir şeydir. Burcu da bir hata yapıyor, dönmemekte ısrar ediyor ama biz inanıyoruz; doğru yolu bulacak...

13. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur.

13. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur.

Birbirini seven insanlar şartlar ne olursa olsun her zaman bir arada olabilirler, hatta samanlıkta bile yaşayabilirler. Burcu ise Arzu'ya olan hırsından hep Sarmaşık'ta yaşamanın derdinde...

BONUS: Taş yerinde ağırdır.

BONUS: Taş yerinde ağırdır.

Gezme ceylan bu dağlarda, seni avlarlar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
312
240
55
35
16
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

siz yine de bu şirret karıdan ders falan almayın

mavim

bknz: şeyma subaşı. şimdilik sıkıntı yok gibi ama çok uzun süreceğini sanmam...

soylekocum

Bu kadının alnı da Konya Ovası gibi maşallah :D