Görüş Bildir
Haberler
Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Pelik Süper
13.02.2015 - 19:46 Son Güncelleme: 14.02.2015 - 11:31

1. Uçağınızı kendiniz seçin

Artık biletinizi alırken hangi tip uçakla uçacağınızı, uçağın özelliklerini görmeniz oldukça kolay. Daha büyük olmaları nedeniyle uçak korkusu olan bir çok kişi Airbus A330, A340, A380 veya Boeing 747, 767, 777 gibi büyük, çift koridorlu uçaklarda daha rahat ediyor. Uçağınızı alırken bu uçaklara denk gelmeye dikkat edebilirsiniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Beklerken havaalanına iniş ve kalkış yapan uçakları gözlemleyin

İniş yapan uçakları uzun uzun takip edebilirsiniz. Kalkış yapan uçakları da gözden kayboluncaya kadar izleyin ve içinde olduğunuzu düşünün. İzlerken her ayrıntıyı kafanıza kaydedin ve uçağın içindeyken karşılaştığınızda o görüntüleri hatırlayın. Tıpkı sizin de uzaktan izlediğiniz gibi rahat bir şekilde inip kalkıyor olacaksınız.

3. Koltuğunuzu doğru seçin

Uçuşta; inişteki ve kalkıştaki hafif sallanmaları biraz daha az hissedeceğiniz alan kanat kısmına yakın olan koltuklardır. Aynı zamanda koridor kenarında oturmanız sizi daha az panikletecektir. Eğer sıkışıklık hissi sizi rahatsız ediyorsa acil çıkışı tercih etmeniz size yardımcı olacaktır. Bu kısımda koltuk aralığı çok geniştir. Unutmayın, uçağın arkalarına doğru gidildikçe koltuk aralıkları azalır.

4. Uyumaya çalışın

Eğer uyumayı başarabilirseniz panik haliniz oldukça azalacaktır.

5. Beyninizle oyun oynayın

Beyninizi çok meşgul etmek sizi başka bir alana kanalize edip panik halinizi unutturacaktır. bunun için yapmanız gereken belki de önünüzde duran dergideki sudokuyu çözmek. Kaleminiz yoksa kendi kendinize 534x72 gibi sayıları çarpabilir ya da 1000'den geriye 3'er 3'er ya da 7'şer 7'şer saymayı deneyerek kendi beyninizi kendiniz kandırabilirsiniz.

6. Duyduğunuz sesleri yadırgamayın

Uçaktasınız, birbirinden farklı sesler duymanız normal. Trende de yoğun sesler duyuyorsunuz, arabalarda da, hatta bisiklette bile. O yüzden bu koca makinanın da sessiz sakin yoluna devam edeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Duyabileceğiniz sesleri sakinlikle karşılayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sakız çiğneyin

Vücudumuz garip bir yer. Ağzınızda bir şeyler çiğnediğinizi farkeden beyin, şu an yemek yiyorum tehlikeli bişey olma ihtimali yoktur nası olsa diyerek paniklemenize izin vermiyor. Bu sebeple sakız çiğnemek ya da gerçekten bir şeyler yemek işinize yarayacaktır.

8. Türbülans gayet normaldir, olabilir

Uçuş korkusu olan bir yolcunun en büyük kabusu türbülanstır. Şu çok küçük bilgiyi asla unutmayın uçaklar hava boşluklarından dolayı düşmez. Bir başka önemli bilgi de pilot türbülans sırasında kemerlerinizi takmanızı herhangi bir risk olduğu için değil yanınızdaki yolcunun üzerine devrilmemeniz için ister. Uygun bir hava akımı bulunduğunda sona eren bir süreçtir. Uçaklar türbülansa girdiği için düşmezler.

9. Kabin ekibini izleyin

Korktuğunuz zamanlarda bol bol kabin ekibini izleyin, gün içerisinde ne kadar çok uçtuklarını düşünün. Her daim sakin kalmaları onların bu duruma alıştıklarını gösteriyor, demek ki siz de alışabilirsiniz. Onların sakin tavırları sizi de sakinleştirecektir. Kötü hissederseniz onlarla konuşmayı deneyin.

10. Daha sık uçun

Bol bol uçmaya çalışın ve uçağın sizi korkutan taraflarını görmezden gelmeye yavaş yavaş alışın. (şiir gibi bitti)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
1
1
0