Görüş Bildir
Haberler
Üç Kat Artabilir: Almanya'da Ete Ek Vergi Talebi

Üç Kat Artabilir: Almanya'da Ete Ek Vergi Talebi

Almanya ete ek vergi getirilmesi gündemde. Bazı siyasetçiler, iklimi korumak ve hayvan refahını geliştirmek için etteki vergi oranının artırılması gerektiğini savunuyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkede şu anda indirimli et vergisi oranı yüzde 7.

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre, ancak Sosyal Demokrat Partisi ve Yeşiller Partisi bu oranın standart olan yüzde 19’a yükseltilmesi gerektiğine işaret ediyor. Politikacılar bunun hayvan refahının geliştirilmesi için harcanan paraya ek gelir olarak kullanılmasını istiyor.

The Local internet sitesine konuşan Yeşiller Partisi tarım politikaları sözcüsü Friedrich Ostendorf “Ete katma değer vergisi indirimi uygulanmasının yasaklanması ve ödeneğin daha çok hayvan refahına ayrılması taraftarıyım” dedi. Ostendorf keçi sütünün vergi oranı yüzde 19 iken ete uygulanan vergi oranının yüzde 7 olmasının “anlamsız” olduğunu söyledi.

"Ek gelir Almanya'daki çiftçileri desteklemek için kullanılabilir"

"Ek gelir Almanya'daki çiftçileri desteklemek için kullanılabilir"

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin tarım sözcüsü Albert Stegemann, Almanya Hayvan Refahı Birliği’nin masaya koyduğu planların uygulanmasını desteklediklerini belirtmişti.

Bu planları “yapıcı öneriler” diye tanımlayan Stegemann sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu ek gelir Almanya’daki çiftçileri, yeniden yapılandırma esnasında desteklemek için hayvan refahı kar payı olarak kullanılabilir.'

Sol Parti karşı çıktı

Sol Parti karşı çıktı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Sol Parti ve Almanya İçin Alternatif’in de dahil olduğu muhalefet partileri de önerileri reddetti.

Gelecek yıl 2,4 milyon kişinin kırmızı ve işlenmiş et yüzünden hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor

Gelecek yıl 2,4 milyon kişinin kırmızı ve işlenmiş et yüzünden hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor

Oxford Üniversitesi’nden araştırmacılar 2020’de dünya genelinde kırmızı ve işlenmiş et (sosis, salam vb.) tüketimine bağlı 2,4 milyon ölüm yaşanacağını öngörüyor. Bu da 285 milyar dolar (yaklaşık 1,5 trilyon TL) ek sağlık harcaması anlamına geliyor.

Gelişmiş ülkeler dünya ortalamasının iki katı kırmızı ve işlenmiş et tüketiyor. Uzmanlar fiyatların yükseltilmesinin kişileri daha sağlıklı ve daha az zararlı yiyecekleri tüketmeye yönlendireceğine inanıyor. Şu andaki et tüketim seviyelerinin çevresel anlamda da sürdürülebilir olmadığı düşünülüyor. 

Geçen aylarda Londra Şehir Üniversitesi’nden araştırmacılar gelişmiş ülkelerin Dünya’yı çevresel felaketlerden korumak için şu anda yediklerinden yüzde 80 daha az kırmızı et tüketmeleri gerektiğini söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
13
7
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
theIdeologie

Avrupa bizi kıskanıyor

Ayça İpekçi

Reis duymasın. onedio sil haberi, rica..