Görüş Bildir
Haberler
Twitter'dan İstihbarat Teşkilatlarına Yasak

Twitter'dan İstihbarat Teşkilatlarına Yasak

Batuhan
10.05.2016 - 10:24 Son Güncelleme: 10.05.2016 - 14:28

Twitter, milyonlarca mesajı analiz eden servisinin istihbarat birimleri tarafından kullanılmasını yasakladı.  Ajanslara Twitter verilerini kullanarak kritik analitik servisi sunan Dataminr‘ın servisini kesen Twitter teknoloji ve güvenlik şirketleri arasındaki gerilime bir yenisini ekledi. Karar, Twitter'ın yüzde 5 hissesine sahip olduğu şirketten istihbarat birimlerine bilgi vermeye devam etmemesi talebi üzerine alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WSJ’nin istihbarat ajansları tarafından doğrulanan haberine göre Twitter, Dataminr’ın istihbarat ajanslarına sunduğu servisin devam etmesini istemiyor. Dataminr, açık tweet’leri gerçek zamanlı olarak analiz ederek, terör, eylemler ve “haber değeri” olabilecek son dakika gelişmeleri gazetecilerden bankacılara ve istihbarat ajanslarına kadar geniş bir takipçi kitlesine ulaştırıyor. Servis kesintisinin istihbarat ajansları dışındaki müşterileri etkilemediği belirtiliyor.

Snowden etkisi

Snowden etkisi

Eski NSA çalışanı Edward Snowden'in ABD hükümetinin internet ve telekomünikasyon firmaları üzerinden kullanıcı verileri topladığını açıklaması üzerine, Twitter'ın kendisini bu izlenimelerden uzak tutmak istediği düşünülüyor.

Karar, Twitter'ın şirketten istihbarat birimlerine bilgi vermeye devam etmemesi talebi üzerine alındı

Karar, Twitter'ın şirketten istihbarat birimlerine bilgi vermeye devam etmemesi talebi üzerine alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dataminr şirketinin istihbarat teşkilatlarıyla bilgi paylaşımını yasaklayan karar henüz resmi olarak açıklanmadı. Karar, Twitter'ın yüzde 5 hissesine sahip olduğu şirketten istihbarat birimlerine bilgi vermeye devam etmemesi talebi üzerine alındı.

The Wall Street Journal gazetesine konuşan üst düzey bir istihbarat yetkilisi de ABD'li teknoloji şirketinin 'gözetim altında olmaktan endişe ettiğini' belirterek, bu talebi doğruladı.

ABD istihbarat ajanslarının Dataminr’a erişim kazanması CIA’in yatırım ayağı olan In-Q-Tel yatırımıyla gerçekleşti

ABD istihbarat ajanslarının Dataminr’a erişim kazanması CIA’in yatırım ayağı olan In-Q-Tel yatırımıyla gerçekleşti

Bir diğer önemli not ABD istihbarat ajanslarının Dataminr’a erişim kazanmasının CIA’in yatırım ayağı olan In-Q-Tel yatırımıyla gerçekleştiği. Stratejik yatırımlara odaklanan In-Q-Tel aralarında Palantir, mongoDB ve Atlas’ın olduğu onlarca teknoloji girişiminin yatırımcısı durumunda. CIA’in artan sosyal medya istihbaratı ilgisi In-Q-Tel portföyünde artan sayıda girişimle de dikkat çekmişti yakın zamanda.

Sosyal medya analizleri istihbarat birimleri için önemli

Sosyal medya analizleri istihbarat birimleri için önemli

Dünyadaki her ülkeden yazılan milyonlarca Twitter mesajını anlık ve geçmişe dönük olarak analiz eden hizmetin istihbarat birimleri için öneminin giderek arttığı belirtiliyor.

Gerçek zamanlı verilere erişim sağlayan ve alternatifi bulunmayan servis, güncel gelişmelere ilişkin bilgilere hızla ulaşmak için devlet birimleri tarafından da sıkça kullanılıyor.

Dataminr, Brüksel'de ve Paris'te gerçekleşen saldırıları müşterilerine basından önce haber vermiş, IŞİD'in Libya'daki petrol kuyularına yönelik saldırılarını ve Brezilya'daki siyasi kriz hakkında da önceden uyarmıştı.

AA, Chip

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şapşik Adam

5. satırda sıkılıp okumayı bırakanlar buraya toplansın.

Pasif Kullanıcı

facebookta her bokunu paylasan insanlar maldir. Hukumetinde yapmak istedigi sey buydu zaten kendinizi zorunlu hissetmeden ifsa edin.