Görüş Bildir
Haberler
TUSKON'a Bağlı Derneklerde Polis Araması

TUSKON'a Bağlı Derneklerde Polis Araması

Batuhan
06.11.2015 - 16:31

Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı ANKİSAD, ANFED ve HÜRSİAD binalarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine arama gerçekleştirdi. 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen aramada bilgisayar kayıtları incelendi ve bazı evraklara el konuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezi, bağlı dernekler ve bazı işadamlarına ait şirketlerin de arasında bulunduğu 18 adreste arama yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcısı tarafından bazı adreslerde arama talep edildi.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla, suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe olması gözetilerek, TUSKON'a bağlı ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği ve Sivil Toplum Akademisi'ne ait 18 adreste arama yapıldı.

Arama kararı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin kullandığı bilgisayarlar ve bilgisayar kayıtları incelendi.

TUSKON: Bizde arama yok, konu bazı üye derneklerle ilgili

TUSKON: Bizde arama yok, konu bazı üye derneklerle ilgili

Öte yandan TUSKON'dan aramayla ilgili yapılan açıklamada 'Konfederasyonumuz binasında herhangi bir polis araması yapılmamaktadır' denildi.

'Konu üye derneklerle ilgili'

Polis aramasıyla ilgili olarak TUSKON'dan açıklama yapıldı. 'Konfederasyonumuz binasında herhangi bir polis araması yapılmamaktadır' denilen açıklamada, konfederasyona üye bazı derneklerde mahkeme kararı gereği kolluk kuvvetlerinin arama yaptığının öğrenildiği belirtildi. İşte o açıklama;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Paralel Devlet Yapılanmasıyla (PDY) irtibatlı oldukları öğrenilen TUSKON üyesi bazı iş adamlarının, PDY'ye yakın farklı işadamlarına Afrika ülkelerinde iş olanağı sağladıkları tespit edildi. Bu şekilde PDY'ye menfaat sağlandığı belirlendi. 

Belgelere el konuldu

TUSKON'a bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezinde polisin yaptığı arama tamamlandı.

Derneğin Balgat'taki merkezinde, polisin sabah saatlerinde başlattığı arama, akşam üstü sona erdi. Polis, arama sonucu bazı belgelere el koydu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
3
3
1
1
0