Görüş Bildir
Haberler
TV
Türkiye'nin Gelmiş Geçmiş En Ünlü 17 Hayvan Karakteri

Türkiye'nin Gelmiş Geçmiş En Ünlü 17 Hayvan Karakteri

Hakan Çokyaşa
22.05.2015 - 16:18 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 16:45

Dizilerden, filmlere; hayatın içinden, efsanelere Türkiye'nin en ünlü hayvanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maymun Çarli

Amerika'dan getirilip adına dizi yapılan Çarli o kadar popüler olmuştu ki bir süre sonra halkımız maymun=Çarli eşitliğini kurmuştu. Tiyatrocular onu rakip görüp bizler iş bulamazken maymunlar dizlerde oynuyor diye veryansın etmişti. 

Dizi bittikten sonra İngiltere'de hayvan rehabilitasyon merkezine götürülmüştü ama halkımız kendisini unutmamış olacak ki adına açılmış birçok facebook ve twitter hesabı bulunuyor.

2. Papağan Maşuk

Bizimkiler'de kapıcı Cafer'in sürekli pot kırarak ortamı bozan papağanı Maşuk'un favori repliği 'Babacıııım kapıcı kapıcı'ydı. Bir nesil papağan diye bir kuş olduğunu, Cafer'in kızlarından çok konuşan Maşuk'tan öğrenmişti.

3. Garip Kont

Arka Sokaklar dizisinin en başarıyla oynanan karakterlerinden biri olan Garip Kont adeta Komiser Mesut kendi kendine konuşmasın diye diziye yerleştirilmiş. Dizideki devamlılığını koruyabilirse Rıza Baba'nın yerine geçebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Çaydanluk

Mahallenin Muhtarları'nda kahveci Temel'in omzundan indirmediği, tepsisini taşırken her yere beraberinde götürdüğü Çaydanluk Türkiye'nin bağrına bastığı ilk maymun olmuştu. 

Türü nedeniyle Çarli kadan zeki olmasa da kafası Temel'den çok çalışıyordu.

5. Pulsar

Diziye adını da veren Pulsar ekranlara kısa sürede veda etse de yaptığı cengaverliklerle küçük çocukların kahramanı olmuştu.

6. Fıstık

Öksüzler filmindeki Sütçü Baba'nın sıpası Fıstık, yapılan bir yardım gecesindeki açık arttırmada Şişko Nuri'nin kırbaç darbelerine doğru sürüklenirken Ayşecik parayı bastırmış ve Fıstık'ı Sezercik'e hediye edip milyonların kalbine su serpmişti. Bu sahne Fıstık'ı Türkiye'nin en meşhur sıpası yapmaya yetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Taci

Sihirli annemin Taci'si yayınlandığı dönemde babacan ses tonu ve top gibi görüntüsüyle çocukların sevgilisi olmuştu. Final bölümünün son dakikasına kadar herkes Taci'nin tekrar insan olacağı umuduyla ekrana kilitlenmiş fakat hayal kırıklığına uğramıştı.

8. Cango

Çiçek Taksi, Köşe Kapmaca gibi dizilerle hayatımıza giren köpek, Tatlı Kaçıklar'da Rafet ile Saffet'in dostu rolüyle kariyerinin zirvesine çıkmıştı.Daha sonra Anne Babamla Evlensene'de oynadıysa da eski popülerliğini yakalayamadı.

9. Horoz Prens

Bizimkiler'de herkese gider yapan Katil Yavuz'un dizide kıyamadığı tek karakter olan Prens, bik bik ötüp kanat çırpmaktan başka bir şey yapmasa da halkımıza kendisini sevdirmişti.

10. Ayı Datvi

Kaçkar Dağlarının eteklerinde bulunan, fotoğrafçı Cemal Gülas'ın 7 ay bakımını üstlendiği sevimli ayıya Gürcüce ayı anlamına gelen Datvi adı verilmişti. Annesinin avcılar tarafından vurulması nedeniyle insanların üzerine titrediği Datvi, daha sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğal hayatından koparılıp rehabilitasyon merkezine alınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Balina Aydın

Bir beyaz balina olan Aydın, Rusya'daki bir eğitim havuzundan kaçmış önce Gerze'deki balıkçılar tarafından görülmüş ve isimlendirilmişti. Daha sonra Karadeniz'de o sahil senin bu sahil benim gezip tüm Türkiye'nin sevgilisi olmuştu. Mustafa Topaloğlu bu fırsatı kaçırmayarak Aydın için bir şarkı patlatmıştı.

12. Fil Bahadur

İzmir Hayvanat Bahçesi'nin gözbebeği Pak Bahadur, 1954 yılında 6 yaşındayken Pakistan'dan getirilmişti. Uzun yıllar boyunca hayvanseverler Bahadur'un vahşi hayatına bırakılması için mücadele etse de başarılı olamamıştı. Hüzünlü bakılarıyla Türkiye'nin sevgilisi olan Bahadur yaşlılığa bağlı eklem rahatsızlığıyla ilgili ameliyatta 59 yaşında hayatını kaybetmişti.

13. Fok Badem

Fok Badem ilk olarak 2006 yılında Didim sahilinde yaralı olarak bulunmuştu. Tedavisinden sonra Bodrum, Marmaris, Foça, Datça derken gezilmedik sahil bırakmayan Badem her gittiği kıyıda sevgi seliyle karşılanmıştı. İnsanlarla fazla yakınlaştığı için doğal hayata adaptasyonda zorlansa da bir süre sonra gitmiş ve geri dönmemişti.

14. At Cihan

2003 yılında Bayrampaşa'daki bir park açılışında zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinden düştüğü ve bir anda medyanın gündemine oturan Cihan, günlerce ülke gündeminden düşmemişti. Normalde parka gelen ailelerin çocuklarını 1,5 liraya üzerinde gezdirip tur attıran Cihan olaydan 4 yıl sonra bağırsak düğümlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Eşeko

15. Eşeko

Hangimiz Eşek adıyla yayınlanan dizinin konuşabilen kahramanı Eşeko, dizinin adını boşa çıkarırcasına hangimiz eşek sorusunun ilk bakışta cevaplatacak bir performans sergilemişti. 

- Eşeko löö

- Söyle Keko

ile başlayan diyaloglar Eşeko'nun şöhretine şöhret katmıştı.

Eşeko'nun çenesi öyle bir açılmıştı ki kendisine 900'lü hatlarda da yer bulmuştu.

16. Kedi Şero

Chp Genel Merkezi'nin şirin kedisi Şero, çoğu milletvekilinden daha çok tanınıyor. Siyasilerin demeçlerinde adı geçiyor, rahatsızlıkları son dakika haberi olarak yayınlanıyor. Tam bir siyaset erbabı gibi ağır takılan Şero, Twitter'da takipçi sayısıyla da siyasileri kıskandırıyor.

17. Van Gölü Canavarı Cano

90'lardaki 'Van Gölü Canavarı gerçek mi?', 'Canavar da bir hayvan mıdır?' sorularıyla kıyıdan köşeden listeye giren Vanlılar'ın Cano'su, aylarca manşetlerden düşmemiş, Van'ın turizmine büyük katkıda bulunmuştu. Amerikalılar iki belgesel, bir çizgi dizide Cano'ya yer vermişti.

Van Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı ise Cano'yu armalarına taşımıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
76
45
22
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Levent Lord

Liste yapayım diye başla " Atıl Kurt" efsanesini yazma. Olmamış.

Pasif Kullanıcı

Dizi değil ama Türkiye'nin popüler hayvanları arasında Balıkesir'in çılgın eşekleri de var. Nadir bir türdür kendisi.

Murat Silahçı

cihana helal olsun