Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de Her 100 Kişiden Biri Ateist

etiket Türkiye’de Her 100 Kişiden Biri Ateist

Emre Ordu
20.09.2016 - 18:02 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 11:30

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı bir araştırmaya göre Avrupa'da en çok ateistin bulunduğu ülke, nüfusunun yüzde 40'ı ile Fransa oldu. Türkiye ise listede yüzde 1 ile sondan ikinci sırada yer aldı. Bu verilere göre Türkiye'de yaklaşık 800 bin ateist bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'de yer alan habere göre, Avrupa Komisyonu'nun biyoteknoloji konulu araştırmasında Avrupa’da bulunan kişilerin biyoteknoloji ve kullanım alanlarına yönelik bakış açısı ile tavrı ele alındı.

Araştırmada katılımcıların yaş ve cinsiyetlerinin yanı sıra dini inançları da ele alındı.

Buna göre Fransa nüfusunun yüzde 40’ının tanrının varlığına ya da herhangi bir güce inanmadığı ortaya kondu. Bu da Fransa’nın Avrupa’da ateist nüfusun en yoğun bulunduğu ülke olduğu anlamına geliyor.

Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişi ateist

Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişi ateist

Türkiye ise yüzde 1’lik ateist nüfusuyla listede sondan ikinci sırada yer aldı. Bu da Türkiye’de yaklaşık 800 bin ateist olduğu anlamına geliyor. Son sırada ise Romanya var.

Buna karşılık Türkiye’de tanrının varlığına inananların oranı ise yüzde 94. Bu da Türkiye’yi tanrının varlığına inançta Malta ile birlikte Avrupa birincisi yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İskandinavlar şaşırttı

İskandinavlar şaşırttı

Daha önceki çalışmalar ateistlerin en çok İskandinav ülkelerinde olduğunu belirtiyordu. Ancak komisyonun araştırmasında İsveç’teki ateistlerin oranı yüzde 34, Norveç’tekilerin yüzde 29, Danimarka’dakilerin yüzde 24, Finlandiya’dakilerin de yüzde 22 çıktı.

Çek Cumhuriyeti ise nüfusundaki yüzde 37’lik ateist oranıyla ikinci sırada yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
678
287
207
91
78
63
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemingway

İkiyüzlü olmayı bırakın devlet yeni doğan her çocuğun nüfus cüzdanına pastafaryan yazsaydı istatistiksel olarak pastafaryan olacaktık. Sırf şu sahte müslüman... Devamını Gör

spasiva bayko

Din kısmını boş bıraktırmak için ne yapmak gerekiyor? Bürokratik işlemler çok mu?

akp iktidara geldikten sonra ateizme geçişte patlama olmuştur.

TC Kerem Özen

o geldiğinde çok fazla dindardı bu yüzden dine çok fazla inanan geldi harcore olunca birçok genç insan dinden soğuma olayını yaşadı

Pasif Kullanıcı

Toplum baskısı yüzünden ateist olduğunu saklayan birçok insan olduğundan eminim.

Pasif Kullanıcı

Bir ateist degilim ama malesef dogru. Musluman bir mahallede ateist oldunu anladilar mi butun mahalle duyar ateist oldunu sonra hayatin birden bire alt ust o... Devamını Gör