Görüş Bildir
Haberler
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Görevi Bıraktı: 'Yerine Murat Erkan Vekalet Edecek'

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Görevi Bıraktı: 'Yerine Murat Erkan Vekalet Edecek'

FreiGeist
15.03.2019 - 10:57 Son Güncelleme: 15.03.2019 - 12:39

Piyasa değerine göre halka açık yedinci büyük şirket olan Turkcell'in  son dört yıldır stratejisini belirleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun görevinden ayrıldığı,  yerine satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın vekalet edeceği aktarılıyor. 

Terzioğlu 2015 nisan ayından bu yana Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Terzioğlu 2015 nisan ayından bu yana Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

TurkcellKaan Terzioğlu'nun görevden ayrılmasına ilişkin KAP'a açıklama yaptı.

Açıklamada, 1 Nisan 2015'te Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Terzioğlu'nun 15 Mart itibariyle kendi isteğiyle görevden ayrıldığı kaydedilirken; yerine Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın vekaleten atanmasına karar verildiği bildirildi.

Turkcell hisseleri CEO Kaan Terzioğlu'nun görevini bıraktığı haberinin etkisiyle yüzde 2 değer yitirdi.

Turkcell hisseleri CEO Kaan Terzioğlu'nun görevini bıraktığı haberinin etkisiyle yüzde 2 değer yitirdi.

Terzioğlu, istifasına ilişkin açıklamasında, 'Turkcell'de görev yaptığım 4 yıla yakın dönem boyunca, Türkiye'nin lider mobil operatörünü dünyanın ilk dijital operatörüne dönüştürdük ve Telekom sektöründe örnek gösterilen bir firma haline geldik. Bu dönemde, ülkemize, paydaşlarımıza ve müşterilerimize değer yaratmak için onlarca yıllık iş tecrübesine sahip profesyonellerimizden, iş hayatına yeni atılan Genç Yeteneklerimize kadar bir takım olarak durmadan çalıştık. Bu güçlü takımın daha yeni rekorlara ve başarılara imza atacağına inancım tamdır' açıklamasını yaptı.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akça ise şu değerlendirmeyi yaptı:

'Turkcell olarak Sayın Kaan Terzioğlu'nun Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz. Yönetim Kurulumuz, müşteri odaklılığını esas alarak dijital operatör vizyonu ile tüm hissedar ve paydaşlarımıza değer yaratma önceliğini sürdürecektir.'

Kaan Terzioğlu kimdir?

Kaan Terzioğlu kimdir?

Kaan Terzioğlu, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına 1990 yılında Arthur Andersen Türkiye’de Bağımsız Denetim Uzmanı ve Mali Müşavir olarak başladı.

Kaan Terzioğlu, 1992 yılında Arthur Andersen ABD’de Bilişim Stratejileri ve Güvenliği Uzmanı, 1994 yılında Arthur Andersen Belçika’da Bilgi Yönetimi ve Dijital Strateji Hizmetleri Lideri, 1998 yılında Arthur Andersen Türkiye’de Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

1999-2012 yılları arasında Cisco Systems Brüksel ofisinde sırasıyla, EMEA Bölgesi e-ticaret Strateji Takım Lideri, EMEA Bölgesi İleri Teknoloji Satış Direktörü, Teknoloji Pazarlama Organizasyonu Yönetici Direktör, EMEA ve Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı görevlerini üstlenen Kaan Terzioğlu, 3 Nisan 2012-1 Nisan 2015 tarihleri arasında Akbank, Aksigorta A.Ş. Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve CarrefourSA A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve ardından Nisan 2015 tarihi itibarıyla Turkcell Genel Müdürü olarak göreve başlamıştı

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çetin Balkaya

adam belki vicdan azabından bırakmıştır bıktım aboneleri dolandırmaktan diye

Konuşan Merdane

elveda bıyıklı. turkcell için çok iyi bir haber. kendisi seviyeyi o kadar düşürdü ki gelen gideni aratmayacak buna eminim

militarist

süreyya cilivin yerini tutmaz kimse

hseyin57544908

yeterice yalak yaptım yete artık amk kazıcık bunlar