Görüş Bildir
Haberler
Türk Tabipleri Birliği Başkanı: 'Annemin Kalp İlacını Hiçbir Yerde Bulamıyorum'

Türk Tabipleri Birliği Başkanı: 'Annemin Kalp İlacını Hiçbir Yerde Bulamıyorum'

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, katıldığı bir radyo programında Türkiye'deki ilaç krizine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adıyaman, 'Dünya Sağlık Örgütü'nün olmazsa olmaz dediği 144 ilaçtan 25'i Türkiye'de bulunamıyor. Annemin kalp ilacını ve muadilini hiçbir yerde bulamadım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ecza depolarında kriz yaşanıyor

Ecza depolarında kriz yaşanıyor

İlaç alımlarında yeni kurun belirleneceği 19 Şubat öncesinde, ecza depolarında ciddi bir stok krizi yaşanıyor. RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programında konuşan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, ilaç krizine dair değerlendirmelerde bulundu.

'Olmazsa olmaz ilaçların 25'i Türkiye'de yok'

'Olmazsa olmaz ilaçların 25'i Türkiye'de yok'

Katıldığı radyo programında, ilaç sorunun yeterince konuşulmadığını belirten Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, Dünya Sağlık Örgütü'nün tüm ülkeler için olmazsa olmaz olarak belirttiği 144 ilacın 25'inin Türkiye'de bulunmadığını söyledi. 

Adıyaman, yaşanan krizle ilgili şu yorumda bulundu:

Her yılın şubat ayında euro kuru ayarlanıyor ve ona göre fiyatlandırmaya gidiliyor. Bu sene euro kuru henüz ayarlanmadığı için yavaş yavaş ilaçlar ortadan kalkmaya başladı

'Annemin kalp ilacını bulamıyorum'

'Annemin kalp ilacını bulamıyorum'
www.aa.com.tr

Türkiye'de bulunmayan 25 ilacın 5'inin eş değerde olanlarının da bulunmadığını ifade eden Sinan Adıyaman, 'Bu 25 ilacın 5 adetinin eş değerde olanları da bulunamıyor. Bugün annem için aradım bir kalp ilacını. Bulamadım. Muadili de yok.' açıklaması ile durumun ciddiyetini ifade etti.

'Türkiye ilaç konusunda geçmişte kendi kendine yetecek kapasiteye sahipti'

'Türkiye ilaç konusunda geçmişte kendi kendine yetecek kapasiteye sahipti'

'Sağlık Bakanlığı'nın, piyasada bulunmayan ilaçları getirip eczanelere dağıtması gerek' çağrısında bulunan Adıyaman, yaşanan bu durumun ilaç konusunda dışa bağımlılıktan kaynaklandığını şu sözlerle vurguladı:

Esasında Türkiye kendine yetecek, ilacını üretecek kapasitede, bilgi birikime sahip bir ülkeydi. SSK'ya bağlı bir ilaç fabrikası vardı. Bunlar kapatıldı. Şu an tamamen dışa bağlı kaldık. Bu aralar yerli ve milli söylemi var. Yerli ve milli ilaç fabrikalarının tekrar kurulması gerekiyor.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
42
29
11
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Sağlık bakanlığı niye var? Başkanlık sistemi niye geldi? Geçir kararnameyi, sorun morun kalmasın. Dünya lideri olmak üzere değil miyiz? İmza atacak kalemden ... Devamını Gör

shiroshinju

Baştakiler sağlık bölümünde çağ atlattık diye sallarken,hülloooğğğ diye çığırırken bu günlerin geleceğini düşünmediniz mi.Eskiden kuyruklar vardı şimdi reisi... Devamını Gör

Dd dd

haber zaten türk tabipler birliği başkanının açıklaması üzerine yapılmış. ayrıca birşeyler haberlere çıımayınca yapılmıyor mu zannediyorsunuz.

Jey

kim kapattı ssk ya bağlı ilac fabrikasıni? fetö mu? gk sizin. Bi ambargo yesek venezuella dan beter olucaz gk ya. Hic birsey üretmez olduk bu kadar buyuk bir... Devamını Gör