Görüş Bildir
Haberler
Türk Erkek Arkadaşı Yüzünden Ordudan Atılıyor

Türk Erkek Arkadaşı Yüzünden Ordudan Atılıyor

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda Kara Kuvvetleri'inde onbaşı olarak görev yapan bir kadın asker, bir Türk genciyle arkadaşlık ettiği için ordudan atılmanın eşiğine geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı onbaşı Yvette'nin tarafını tutsa da Savunma Bakanlığı onbaşının sevgilisinin 'guvenlik riski' yarattığını savunarak kadın askerin ordudan uzaklaştırılmasını istiyor.

13 yıldır Hollanda ordusunda olan Yvette, iki kez Afganistan'da da görev yaptı.

Birleşmiş Milletler adına Afganistan'da bulunan Hollanda Görev Kuvveti'nde çalışan kadin onbaşı, başarılı bir sicil elde etti.

Ancak Yvette'nin bir Türk genciyle arkadaşlık etmesi Savunma Bakalnlığı'nı rahatsız etti. Bakanlık, Hollanda Askeri İstihbarati'nın (MIVD) Türk istihbaratı ile ortak çalışma anlaşması olmadığı için Yvette'nin Türk erkek arkadaşı hakkında araştırma yapılamadığını belirtti.

Savunma Bakanlığı'na göre Yvette'nin geçmişi konusunda araştırma yapılamayan bir Türkle birlikte olmasi askeri acidan bir risk.

'Açıklanamaz bir durum'

Bu nedenle onbaşı Yvette'nin sozlesmesinin uzatılmayacagı ve ordudaki görevine son verileceği açıklandı.

AD gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanlığı'nın bu kararına askeri personelin itiraz hakkı bulunmuyor.

Bakanlığın bu kararı, Yvette'nin görev yaptığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda tepkiye neden oldu.

Kuvvet Komutanı Korgeneral de Kruif'in de aralarında bulunduğu 3 üst duzey komutan, durumu “anlaşılmaz ve açıklanamaz” olarak değerlendirdi ve kadın askere destek veriyor.

Kara Kuvvetleri Yönetimi, Türkiye'nin Hollanda ile NATO müttefiki olduğunu da hatırlatıyor. Üst düzey komutanlar, “Bir müttefik ülke vatandaşı ile ilgili bilgi alınamadığını söylemek kabul edilebilir bir şey değil’’ yorumunu yapıyor.

Kara Kuvvetleri yönetimi başarılı bir asker olan Yvette''nin orduda kalmasını istediğini ve bu nedenle de istihbarat servisi MIVD'nin, Türk genciyle ilgili bilgilere ulaşmak için elinden geleni yapmasını istiyor.

Onbaşı Yvette, işten çıkarılma kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Onbaşının avukatı Michael Ruperti, Hollanda'nın NATO bağı nedeniyle bakanlığın aldığı kararın gülünç duruma düştüğünü ifade etti ve 'Görünen o ki ortaklığımız olan bir ülkenin istihbaratına güvenmiyoruz' dedi.

  • BBC
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0