Görüş Bildir
Haberler
Trump: 'Türkiye'yi S-400 Aldığı İçin Suçlamıyorum'

Trump: 'Türkiye'yi S-400 Aldığı İçin Suçlamıyorum'

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yi Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için suçlamadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Durumu değerlendiriyoruz"

"Durumu değerlendiriyoruz"

Trump, Türkiye'nin milyarlarca dolarlık 125 F-35 savaş uçağı sipariş ettiğini vurgulayarak, 'Zor bir durum. Türkiye'yi S-400 alması konusunda suçlamıyorum çünkü (Eski Başkan Barack) Obama döneminde meydana gelen birçok durum ve problem mevcut. Felaket olan bu mesele Obama yönetimine dayanıyor. Durumu değerlendiriyoruz.' dedi.

Tarih vermekten kaçındı

Tarih vermekten kaçındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Trump Türkiye'ye uygulanacağı belirtilen 'ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' (CAATSA) yaptırımlarının zamanına ilişkin detay vermekten kaçındı.

Türkiye, Trump yönetiminin aldığı karar sonrası S-400 Rus hava savunma sistemlerini satın aldığı için F-35 savaş uçağı programından çıkarılmıştı.

"Yaptırım planları geri planda"

"Yaptırım planları geri planda"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gün içinde yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçağı teslim etmemesi halinde 'Biz o konuda da tedbirlerimiz alırız, başka yerlere döneriz.' şeklinde konuştu.

ABD Kongre üyeleri, Türkiye'nin Rus füze savunma sistemi almasından memnuniyet duymadıklarını ancak Trump ya da Kongre'nin ne yapması gerektiğinden emin olunamadığını ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına yönelik çabaların şimdilik geri planda kaldığını açıklamıştı.

AA, Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
9
7
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
can_havan1

Taşşakk mı geçiyonuz amk sizde 😂😂

kirik-toprak-testi

Bazı yerlerde G20 zirvesinde anlaşıldığını, Türkiye'nin s400 leri aktif etmeyeceğini, Trump'ın bu yüzden sakinleştiğini yazıyorlar. Umarım doğru değildir.

bebe

bende dün okudum öyle bir şeyi bu gün de bu açıklamayı görünce demek ki doğruymuş dedim bunlar yapar mı yapar para da hiç önemli değil onlar için nasıl olsa ... Devamını Gör

Bozkurt

Üç gün sonra çıkar der ki "Hem S-400 hem F-35 alınmaaz. Ya S-400 alacaksın ya F-35. İkisi doları ters döndürür" Bizim Gürcü'nün Amerikan versiyonu işte.