Görüş Bildir
Haberler
Trabzon’da Sel 2 Can Aldı; Sular Çekildi, Temizlik Yapılıyor

Trabzon’da Sel 2 Can Aldı; Sular Çekildi, Temizlik Yapılıyor

Ulaş
21.09.2016 - 19:50 Son Güncelleme: 22.09.2016 - 12:30

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi'nde öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmurun ardından derelerin taşması sonucu sel meydana geldi. Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nde yer alan habere göre; sabah saatlerinde başlayan ancak ilerleyen saatlerde etkisini artıran şiddetli yağmur nedeniyle Ağasar deresi ile bazı küçük dereler taştı, ilçe merkezinde çok sayıda ev ve işyerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı. 

Cadde ve sokakların yer yer suyla dolduğu ilçe merkezinde araçlar su altında kaldı, mahsur kalan vatandaşları da itfaiye ekipleri kurtardı. Elektriklerin kesik olduğu ilçede, yağışın kesilmesi sonrasında Trabzon Büyükşehir ve Beşikdüzü Belediyesi iş makineleri tıkanan menfezleri açmak ve biriken suları temizlemek için çalışma başlattı.

Normalin 4 katı yağış alan bölgede iki kişi hayatını kaybetti

Normalin 4 katı yağış alan bölgede iki kişi hayatını kaybetti

Beşikdüzü ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen toprak kaymaları can aldı. Dolanlı köyünde toprak altında kalan 58 yaşındaki Dürdane Dübüş ile Ağaçlı Köyü'nde çöken evin altında kalan 55 yaşındaki Fatih Oğuzhan hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi’nde öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ve su baskınlarını sonrası ilçede acil durum ve kriz merkezi oluşturuldu. Bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “ Trabzon’da, Beşikdüzü ilçesi merkez olmak üzere çok yoğun bir yağış gerçekleşti. Edinilen verilere göre 5 saat içinde normalin 4 katı yağışı aldık. Bu nedenle ilçede su basmaları ve birkaç okulda öğrencilerimizin mahsur kalması olayını yaşadık. Olay sonrası tüm yetkili birimler seferber oldu. Merkezde tedbirden elektrik veremiyoruz. İlçe merkezinde bir can kaybı yaşanmadı, maddi hasar var. Köylerimizden 2 üzücü haber aldık. 2 vatandaşımızı maalesef heyelan ve göçük nedeniyle kaybettik. Arkadaşlarımız onlara şu an ulaştılar. Diğer çökme ve tehlikelerin giderilmesi için tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın süreceği söyleniyor. Ancak yağışın doğu ilçelerine kayacağı yönünde meteoroloji verileri var' dedi.

İlçe temizleniyor

İlçe temizleniyor

Dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında Ağasar deresi ve başka küçük derelerin taşması ile adeta göle dönen Beşikdüzü ilçe merkezinde suyla dolan ve çamurla kaplanan alanlar iş makineleri ile temizleniyor, ulaşıma kapanan yollar açılıyor.

İhtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor

İhtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yöre sakinleri de ev ve iş yerlerini, zarar gören eşyalarını temizlemek, kurtarabilmek için çaba harcıyor. 

Elektrik olmayan, su tesisatı da zarar gören ilçede ihtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor.

Yaşananların alt yapının yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan emekli subay Osman Cinel ise, belediyenin teleferik projesi için 50 milyon harcanacağını hatırlattı, “Bu para ilçenin alt yapsına harcansın. Halimiz çok kötü. Rögarlar açılmış olsaydı bu felaket olmazdı” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Şu yapılan HES'leri eleştirdiğimizde bize demediğini bırakmayanlar var ya, işte onlar da kına yakabilirler artık. İstedikleri oldu...

oluroyleseyler

ya yolunuz olmasaydı ha.